İş birliğine son nokta konuluyor

İş birliğine son nokta konuluyor
31 Mart yerel seçimlerine iş birliği ile girme kararı alan İYİ Parti ve CHP arasındaki görüşmeler bitti. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, protokolde anlaştı. 27 Ocak’ta İzmir ve İstanbul ilçe adayları açıklanabilir.

CHP ile İYİ Parti arasında yaklaşık 2.5 aydır süren görüşmelerde son noktanın konularak iki parti arasındaki iş birliği kapsamının ve ilkelerine ilişkin bir protokolün hazırlanması benimsendi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, birçok ilde anlaşma sağlandığını açıkladı.

CHP’de iş birliği kapsamının belirlenmesiyle birlikte 27 Ocak’ta yapılacak kritik Parti Meclisi (PM) toplantısında İzmir ve İstanbul ilçe adaylarının da açıklanabileceği ifade ediliyor.

CHP’de bu hafta sonu yapılacak İzmir adayı ve İstanbul ilçe adaylarının belirleneceği kritik PM toplantısı öncesi görüşme trafiği hızlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya gelerek iki parti arasında görüş ayrılığı yaşanan bazı il ve ilçeleri ele alındı. İki liderin görüşmesinde iş birliği görüşmelerinin kapsamının netleştirilerek artık bir sonuca varılması konusunda karşılıklı olarak görüş bildirildi.

Liderlerin görüşmelerinin ardından iki parti arasında dün son bir görüşme daha gerçekleştirildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu dün genel merkezde iş birliği görüşmelerini yürüten CHP genel başkan yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile yaklaşık bir saat süren görüşme yaptı. Görüşmede kamuoyuna açıklanacak protokolle ilgili çalışma yapıldığı öğrenildi.

ETİMESGUT İDDİASI

İki parti arasında görüşmeleri yapan heyetlerin teknik çalışmaları yaparak kamuoyuna iş birliği yapılacak büyükşehir, il ve ilçe belediyelerine ilişkin bir listeyi açıklayacağı ifade edildi. İki parti arasında görüş ayrılığına neden olan Etimesgut’un CHP’ye bırakıldığı, Bodrum’un ise İYİ Parti’ye bırakıldığı iddia edilirken, Ordu’da her iki partinin de aday çıkararak yarışacağı ifade edildi.

AKŞENER AÇIKLADI

Akşener dün Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyareti sırasında bir sanayicinin yerel seçime ilişkin sorusu üzerine, “Ankara’nın alınacağını düşünüyorum. Sizlerden Mansur Bey’e öneriler olursa bunları da iletme imkânım olur” dedi. Bir gazetecinin Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin soru üzerine de Akşener, “Biz sadece bize bırakılan birkaç konuyu görüştük” yanıtını verdi. “İlçelerde bir anlaşma sağlandı mı” sorusuna Akşener, “Pek çok ilde sağlandı. Onlar da ilan edilecek, biz adaylar üzerinde konuşmuyoruz, il ve ilçe... İzmir’de herhangi bir ilçe paylaşımı konusunda sorun yok” karşılığını verdi.