İş ilanları

Çok acil terörist aranıyor!..

Büyükşehir Belediyesi'nde açık pozisyonlardaki işlerde çalıştırılmak üzere 20.000 terörist aranıyor!.. CV'sinde en az 5 yıl dağ tecrübesi bulunmayan teröristlerin başvuruları kabul edilmeyecektir!.. Herhangi bir mezuniyet şartı yoktur!.. Sadece su saati okuma işine başvuracak olanların okuryazar olması gerekmektedir!..

İlgilenenlerin, Kandil'den getirecekleri referans mektuplarıyla birlikte, Habur'da onları davul zurnayla karşılayacağımız noktalara başvurmaları yeterlidir!.. Habur'da pişmanlık belirtmelerine de lüzum yoktur!..

***

Tam teşekküllü troller aranıyor!..

Rakip parti belediye seçimini kazanınca, sokaklarda PKK bayraklarıyla gösteriler yapılacağını, Kandil'in ve İsrail'in tebrik mesajları yayınlayacağını söyleyerek halkı aptal yerine koymaya çalışan ama başaramayan troller yerine 0 kilometre troller aranıyor!..

Sigorta var… Üç öğün yemek… Beş öğün palavra… Bedava telefon… Bir ton akbil… Başarı durumuna göre bankamatik kadrosu…

***

Sapıklar aranıyor!..

Rakip adaylara çamur atmak için kullanılmaya müsait, taciz tecavüz tecrübesi fazla, dolandırıcılık konusunda meslekî yeterlilik sahibi, çok daha inandırıcı 'saygın işadamı' taklidi yapabilen, siyasetçileri cebinde gezdirip, onların sayesinde hukukun pençesinden kurtulmayı becerebilen, on parmağında on marifet, kaliteli sapıklar aranıyor!..

***

Kızılay'a Ocak Başkanı aranıyor!..

Reenkarnasyon sonucu ikinci kez geldiği dünyada, önceki hayatında Kızılay Ocak Başkanı olduğunu hatırlayan ama bir süredir yine ortalıktan kaybolan Pensilvanyalı şahsın yerine, az kullanılmış ikinci el Ocak Başkanı aranıyor!..

Cami hoparlörlerinden onca anons yaptırdık, polis radyosuna bildirdik, yine sonuç çıkmadı… Kızılay Ocak Başkanlığı'na yeni talipliler için başvurular başlamıştır!.. İlgilenenlerin, önceki şahsı, mezar, cezaevi, ocak, bucak, teşkilat gezdiren Yaşar Bey'den referans getirmeleri şarttır!..

***

Sayıcılar aranır!..

Oyları sayarken, teröristin veya onunla işbirliği yapanların oyunu gözünden tanıyacak, daha kafadan iptal edecek, sadece rejimce onaylı makbul kişilerin makbul adaylara verdikleri makbul oyları sayarak, ülkemizin demokrasi kalitesini Suriye veya Kuzey Kore seviyesine yükseltebilecek idealist sayıcılar aranıyor!..

Bu sayıcılarda aranan en büyük özellik, 'büyük oyun'u görmüş olmaları ve buna göre davranma kararlılığı taşımaları!.. Ağaca bakıp da ormanı göremeyenler ve üst aklın algı oyunlarını sezme konusunda zerre kadar kafası basmayanlar lütfen başvurmasınlar!..

***

Arzuhalciler aranıyor!..

2014 yerel seçimlerinden sonra Mansur Yavaş, gaspedilen hakkını aramak için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını söyleyince İ. Melih, "Rekabet kurumu, Kamu İhale Kurumu, Tüketici Hakları, Birleşmiş Milletler, Enerji Piyasası'na başvursun belki oralardan bir şeyler yakalar. Asıl gidecekleri bir yer var. Amerikan Büyükelçiliği" demişti…

Günlerdir Yavaş'ın mazbatası verilmiyor… Kaybeden taraf nereye başvuracağını şaşırmış durumda… Şimdi kendileri için dilekçeyi doğru yazacak, 130 bin farkı ortadan neresi kaldırabilir, onu bulabilecek arzuhalciler aranıyor!..

Artık orası El-Beşir'in Sudan'ı mı olur, UEFA mı olur, Şanghay Beşlisi mi olur, Üsküdar Musiki Cemiyeti mi olur, bütün bunları bilecek ve doğru yere başvuru işini becerebilecek arzuhalciler aranıyor!..

Yazarın Diğer Yazıları