İşgalci Yunanistan'a neden nota verilmedi

İşgalci Yunanistan'a neden nota verilmedi
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, "Yunanistan ve İsrail, Türk kara sularındaki yaklaşık 111 milyon varile tekabül eden petrolümüzü 2015’ten beri çalıyor" dedi.

Bünyamin Öztürk / ANKARA

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda düzenlenen, MİLGEM Projesinin üçüncü gemisi TCG Burgazada'nın Deniz Kuvvetleri'ne teslimi töreninde söylediği, "Türkiye'yi adeta denize ayak basamayacak hale getirmeyi amaçlayan çabalara asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'ye rağmen Doğu Akdeniz'de veya Ege'de adım atabileceklerini sananlar ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlamaya başladılar. Suriye'deki teröristlere nasıl günlerini gösterdiysek denizlerdeki haydutlara da meydanı bırakmayacağız" sözlerine sert çıktı.

Yalım, "Şimdi biz de Erdoğan'a soralım; Türkiye Cumhuriyeti'ne ait 18 Ada ve 1 Kayalık 2004'den beri tam 14 yıldır işgal altında. İşgalin önlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetlerine neden hükümet direktifi verilmedi? Topraklarımızı işgal eden Yunanistan'a 14 yıldır neden nota verilmedi?" dedi.

"Yunan askerine alenen teslim ettiği 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığının sorumluluğunu CHP, Atatürk ve İnönü'nün üzerine atan Tayyip Erdoğan, tarihi dosyaları neden 10 aydır çıkartamadı?" diye soran Yalım şunları söyledi: "Yunanistan ve İsrail, Taşoz Adası Türk karasularındaki petrolümüzü 2015'den beri tam üç yıldır gözümüzün içine baka baka çalıyor. Yunanistan ve İsrail'e 111 Milyon varil petrolümüzü çalması için hırsızlık ruhsatını kim verdi? Yunanistan, Girit Adası'nın güneyinde bulunan 42 bin km karelik Türk Kıta Sahanlığını 2014 yılında parselleyip satışa çıkardı. Konu ile ilgili duyurular, resmi dokümanlar ve ihale şartları Yunan Çevre ve Enerji Bakanlığı'nın Resmi İnternet Sitesinde, Yunan Resmi Gazetesinde ve Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde yayımlandı. Danıştay'ın, 'Andımız yeniden okunsun' kararına jet hızıyla itiraz eden AKP hükümeti, Yunanistan'ın, 42 bin km karelik Türk Kıta Sahanlığını parselleyerek satmasına 4 yıldır neden itiraz etmedi? Erdoğan ve AKP Hükümetleri, konu ile ilgili olarak Yunanistan, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğine neden nota vermedi?" AKP Hükümetleri döneminde Türkiye Cumhuriyeti'nin, tarihinin ilk ve en büyük toprak kaybını yaşadığını, batıdan bölündüğünü ve Türkiye'nin batısında ikili devlet düzenine geçildiğine işaret eden Yalım sözlerini şöyle tamamladı:

"Taşoz Adası Türk karasularındaki 111 Milyon varil Türk petrolü Yunanistan ve İsrail'e teslim edilmiştir. Türkiye'nin, Doğu Akdeniz Girit Adası güneyindeki petrol ve doğalgaz kaynaklarının bulunduğu 42 bin km karelik Türk Kıta Sahanlığı alenen Yunanistan'a teslim edilmiştir. Yunanistan, Ege Denizi Türk karasularında hiçbir engelle karşılaşmadan Yunan Sahil Güvenlik Botları ile deniz haydutluğu yapmış ve Türkiye'yi denize ayak basamayacak hale getirmiştir. Yunanistan Ege Denizi'ndeki karasularını fiilen 12 mile çıkarmış, Ege Denizi'ndeki Türk karasuları ise filen 3 mile düşürülmüştür. Verilen somut ve belgeli örneklerden anlaşılacağı üzere Erdoğan'ın söylemleri tamamen içi boş söylemlerdir"