“IŞİD Suriyeliler Türkiye’de kalsın diyor”

“IŞİD Suriyeliler Türkiye’de kalsın diyor”
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, IŞİD’in Türkiye’de yaşayan Suriyeliler üzerinden yeni bir terör yapılanması üzerinde çalıştığına dikkat çekti.

IŞİD’in Suriyelilerin Türkiye’de kalmasını istediğini dile getiren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, terör örgütünün Türkiye’de yaşayan Suriyeliler içinden yeni bir terör altyapısı oluşturmaya çalıştığı uyarısında bulundu.

Türkiye’deki vatandaşların yüzde 90’ının Suriyelilerin ülkelerine dönmesini savunduğunu ifade eden Özdağ, kalan yüzde 10’luk kısmın ise “Yanlış bir merhamet duygusu ile ülkede kalması görüşünde” dedi.

Özdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

“2011’de başlayan sığınmacı göçü neticesinde 2019 yılına kadar Türkiye’ye kayıtlı 3.8 sekiz kayıtsız 1.5 milyon olmak üzere toplamda 5.3 milyon Suriyeli geldi.

Türk milletinin yüzde doksanından fazlası Suriyeli sığınmacıların artık ülkelerine dönmeleri gerektiğini düşünüyor. Vatandaşın yüzde 10’u ise yanlış bir merhamet duygusu ile ülkede kalması görüşünde. Kimler başka Suriyelilerin Türkiye’de kalmasını istiyor. ABD, AB ve İsrail ama sadece bu devletler değil. PKK ve IŞİD’de Suriyelilerin Türkiye’de kalmasını istiyor.

IŞİD’in neden Suriyelilerin Türkiye’de kalmasını istediğini ele alalım. IŞİD terör örgütü liderinin bir televizyonda yaptığı konuşma. Önünde bir belge var ve üzerinde “Türkiye Vilayeti” yazıyor. IŞİD, özellikle Irak ve Suriye iç savaşı sırasında emperyalizmin bu ülkeleri dağıtmasına büyük katkı vermiştir. Şimdi IŞİD Türkiye’ye yönelik planlar gerçekleştiriyor.

Türkiye’de örgütlenebilmesi için Suriyelilere ihtiyacı var. Çünkü IŞİD, bu sosyal doku içerisinde umutsuz, mutsuz, gergin birçok insanın olduğunu biliyor ve bu insanlar üzerinden Türkiye’de yeni bir terör altyapısı oluşturacağının farkında. IŞİD, ‘Suriyeliler Türkiye’de kalsın diyor’ siz ne diyorsunuz?”

İlgili Haberler