IŞİD'e ait 84 mevzi ve depo imha edildi

IŞİD'e ait 84 mevzi ve depo imha edildi
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü DEAŞ'a ait aralarında savunma mevzileri ve silah depolarının da bulunduğu 84 hedef imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü DEAŞ'a ait, aralarında savunma mevzileri ve silah depolarının da bulunduğu 84 hedef imha edildi.

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan harekat sürüyor.

Harekatın 113. gününde çıkan çatışmalarda bir DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü DEAŞ'a ait, aralarında savunma ve silah mevzileri ile komuta kontrol tesislerinin bulunduğu 74 hedef imha edildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait jetler de El Bab ve Kabr al Mukri bölgelerinde tespit edilen terör örgütü DEAŞ'a ait 10 hedefi vurdu. Hava harekatında komuta kontrol tesisi ve silah deposu olarak kullanılan 9 bina ve Doçka monteli bir araç imha edildi.

Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince, 12 el yapımı patlayıcı bertaraf edildi.