IŞİD'e yönelik operasyon hız kazandı

IŞİD'e yönelik operasyon hız kazandı
IŞİD'in kontrol ettiği son toprak parçasına yönelik saldırılar yoğunluk kazandı. Uluslararası koalisyon, IŞİD hedeflerine yönelik yoğun topçu ve hava saldırıları düzenliyor.

YPG’nin IŞİD’e Türkiye sınırına ulaşmak için geçiş izni verdiğine dair haberlerin ayyuka çıktığı son günlerde, Koalisyon Güçleri, IŞİD’in kontrol ettiği son toprak parçası olan Baghuz köyüne yönelik saldırılarını şiddetini arttırdı.

Yoğun topçu ve hava saldırıları ile Baghuz’da sayıları tam olarak bilinmeyen IŞİD mensubu teröristlere yönelik operasyonun hız kazandığı bildiriliyor.

IŞİD'İN ÇÖKÜŞÜ

2014 yılında Hilafet ilan eden Ebubekir el-Bagdadi liderliğindeki IŞİD, kısa süre içerisinde hem Suriye hem de Irak’ta çok büyük bir alana kontrol eder hale gelmişti. IŞİD’in Ayn el-Arab’a yönelik saldırı gerçekleştirmesi sonrası çok sayıda sivilin Türkiye’ye geçmesi ve uluslararası kamuoyunda harekete geçilmesine yönelik yoğun tepki ile ABD Suriye ve Irak’ta bulunan IŞİD hedeflerini bombalamıştı.

YPG-IŞİD ANLAŞMASI

IŞİD’in halen Suriye topraklarında binlerce militanının bulunduğu kaydediliyor. Bu militanlardan bazılarının sivillerin arasına sızdığı da ifade ediliyor.

Son günlerde PKK’nın Suriye kolu YPG’nin, IŞİD militanlarının Türkiye’ye geçmeleri için izin verdiğine yönelik basında çok sayıda haber yer alıyor.