IŞİD'in intikam yemini kursağında kaldı. Adana'da şafak vakti kapılar koçbaşıyla kırıldı

IŞİD'in intikam yemini kursağında kaldı. Adana'da şafak vakti kapılar koçbaşıyla kırıldı
Adana'da terör örgütü IŞİD'in sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in yakalanmasının ardından intikam eylemi hazırlığında olduğu tespit edilen 7 örgüt mensubunun yakalanmasına yönelik şafak vakti operasyon düzenlendi. Çok kişi gözaltına alınırken, evlerde yapılan aramalarda kuru sıkışı tabanca ile dijital malzemeler ele geçirildi.

terör örgütü IŞİD'in faaliyetlerini tespit ve deşifre edilmesine yönelik olarak çalışmasını sürdüren Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri örgütün sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in yakalanmasının ardından çalışmalarını sıklaştırdı.

Güvenlik güçleri, örgüte yönelik başarılı operasyonların ardından bazı örgüt mensuplarının intikam için eylem hazırlığında olduğunu belirledi.

Eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 7 şüphelinin evlerine sabah vakti eş zamanlı operasyon düzenlendi. Özel Harekat polislerinin demir kapılarını koç başlarıyla kırarak girdikleri evlerde arama yapan ekipler, haklarında yakalama kararı bulunan çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı.

Aramalarda bir kurusıkı tabanca ve dijital malzemeler ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.