IŞİD’in Suriye’de saldırıları sürüyor

IŞİD’in Suriye’de saldırıları sürüyor
ABD Başkanı Trump’ın terör örgütü IŞİD’in Suriye’de yenildiğini açıklamasına rağmen, örgütün saldırıları sürüyor. IŞİD’in son gerçekleştirdiği saldırılarda Esad rejimine bağlı 35 asker hayatını kaybetti.

IŞİD’in Suriye’de düzenlediği son saldırıda Şam yönetimine bağlı 35 askerin öldüğü bildirildi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada ölen askerler arasında üst düzey dört komutan da bulunuyor.

Bu IŞİD’in son dönemde yenilgiye uğratıldığının açıklanmasından bu yana düzenlediği en büyük saldırı oldu. ABD'nin IŞİD’in yenildiğini açıklamış olmasına karşın örgüt, halen Irak ve Suriye’de çöl ve bazı dağlık bölgelerde varlığını sürdürüyor ve yenilgiye uğradığını iddialarını reddediyor.

Suriye ordusunun kayıp verdiği son saldırının tarihi Palmira kenti yakınlarında düzenlendiği belirtildi.

Suriye İnsan Halkları Gözlemevi, IŞİD militanlarının geçen Perşembe günü Humus bölgesindeki çölde 27 Suriye askeri ve hükümet yanlısı milisi öldürdüğünü duyurdu.

Sekiz kişinin de Perşembe gecesi Deyr ez Zor'da öldürüldüğü kaydedildi.

Gözlemevi'nin Başkanı Rami Abdülrahman yaşananların "IŞİD'in yenildiğinin ilan edilmesinden bu yana hükümet yanlısı güçlere yönelik en kanlı saldırı olduğunu" belirtti.

Çatışmalarda ayrıca en az altı IŞİD militanının öldürüldüğü kaydedildi.