Işık Eyüngör: ‘Hoşgeldiniz’ dedim, vurdu

Işık Eyüngör: ‘Hoşgeldiniz’ dedim, vurdu
Yakındoğu Üniversitesi ile Fenerbahçe arasında geçen yıl oynanan basketbol maçı sırasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Eyüngör’e tokat attığı iddiası ile açılan tehdit davası başladı.

Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe arasında 7 Mayıs 2017 tarihinde oynanan basketbol maçı öncesinde Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanı Aziz Yıldırım, ev sahipliği yapan Yakındoğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör'e tokat atarak, “bitireceğim seni, daha da beter yapacağım” dedi.

Yaşanan olayın ardından Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi Ali Cenk Başak hakkında “basit tehdit” suçundan ayrı ayrı 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu 69. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına müşteki Işık Eyigüngör ile avukatı katılırken, hastalığı sebebiyle mazeret sunan Aziz Yıldırım ile diğer sanık Ali Cenk Başak katılmadı.

Eyüngör, olay anını anlatırken, “Ev sahibi takım başkanı olarak ayağa kalkarak 'Hoşgeldiniz başkan' diye elimi uzattığımda kendisi sağ eliyle sol tarafıma vurdu. Araya emniyet görevlileri girdi. Aziz Yıldırım ve o zamanki Fenerbahçe yöneticisi Ali Cenk Başak bana parmak sallayarak 'Seni bitireceğiz,daha beter yapacağız' dedi. Maç bittikten 2 saat sonra Yıldırım'ın televizyon kanallarında canlı bağlanarak gıyabımda 'Yaptım, yapacağım daha beterini de ona yapacağım' beyanları vardır” dedi.

Olaya ilişkin dinlenen ve aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesinin de bulunduğu tanıklar, Aziz Yıldırım'ın Işık Eyigüngör'e yumruk atarak, tehdit ettiğini, bunun üzerine araya güvenlik görevlilerinin girdiğini anlattı.

Sanık Aziz Yıldırım'ın mazeretini kabul eden mahkeme hakimi, duruşmayı erteledi.