İskenderunlular hüsrana uğradı

İskenderunlular hüsrana uğradı
Hatay'ın İskenderun ilçesinde 15 kişilik bir grup, 12 metrelik dev uçurtma yaptı. Gökyüzüne gönderilen dev uçurtma, rüzgarın etkisiyle ipinin kopması sonucu yere çakıldı.

İskenderun'da başarısız operasyon

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkmayan vatandaşlar, çeşitli etkinlikler ve üretimler yapmaya başladı. İlçeye bağlı Gültepe Mahallesi'nde 5 metre büyüklüğünde uçurtma yapıldığını duyan Sakıt Mahallesi sakinleri harekete geçti. Geçtiğimiz hafta 15 kişilik bir ekiple 3 gün boyunca çalışan mahalleli, 12 metrelik dev bir uçurtma yaptı. Kiraladıkları bir kamyonete güçlükle yükledikleri uçurtmayı, Amanos Dağları'nın eteklerine götüren mahalleliler, uçurtmayı gökyüzüne gönderdi. Bir süre gökyüzünde süzülen uçurtma, taşıyıcı ipini kopması sonucu yere çakıldı.

iskenderunda-gokyuzune-gonderilen-12-metrelik-dev-ucurtma-yere-cakildi-2793-dhaphoto5.jpg

TEKRAR UÇURACAĞIZ

Uçurtmanın büyüklüğüne göre ipinin ince kaldığını belirten Yusuf Balkaya, "Çok emek harcayarak büyük bir uçurtma yaptık. Uçurabileceğimizi düşündük. Rüzgar kesik kesik esince, uçurtmanın iki katlık ipi ince kaldı ve koptu. İstediğimiz gibi bir uçuş olmadı. Kontrol edip, destekleyerek tekrar uçuracağız" dedi.