"İŞKUR Müdürü kimin okul arkadaşı?"

"İŞKUR Müdürü kimin okul arkadaşı?"
CHP'li Mahmut Tanal, 23 Haziran seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun büyük bir farkla kazanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İŞKUR Genel Müdürü hakkında soru önergesi verdi.

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, “İçimizdeki beyinsizler yüzünden sen bizleri helak etme Allah'ım” mesajıyla tepki çekmişti. Konuyu Meclis’e taşıyan CHP’li Mahmut Tanal, AKP’deki “okul arkadaşı atama” modasına göndermede bulunarak “Uzunkaya’nın AKP yetkilileriyle herhangi bir okul arkadaşlığı var mıdır?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’nın Ekrem İmamoğlu’nun zaferi sonrası paylaştığı “İçimizdeki beyinsizler yüzünden sen bizleri helak etme Allah'ım” mesajı ve İŞKUR’un AKP’nin istihdam bürosu haline getirildiği iddialarını Meclis’e taşıdı.

AKP’Lİ YETKİLİLERLE OKUL ARKADAŞI MI? 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması talebiyle soru önergesi hazırlayan Tanal, Binali Yıldırım’ın 23 Haziran’daki yenilgisine üzülüp Twitter hesabından tartışmalı mesajı paylaşan İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya için “AKP yetkilileriyle, yöneticileriyle herhangi bir okul arkadaşlığı, dostluğu, akrabalığı var mıdır?” diye sordu.

Tanal, 2015’teki genel seçimlerde AKP’den Mersin milletvekili aday adayı olan Uzunkaya’nın paylaşımına ilişkin herhangi bir soruşturmanın başlatılıp başlatılmayacağını sordu. 

NEPOTİZM VURGUSU 

İŞKUR aracılığıyla işe alınacakların listesinin AKP teşkilatlarınca hazırlandığı iddialarını hatırlatan Tanal, “İŞKUR üzerinden iş bulanlardan kaçı Ak Parti üyesidir? Ak Parti il ve ilçe yöneticilerinin TYP kapsamında istihdam edilen akrabaları, yakınları var mıdır? Varsa sayı kaçtır ve akrabalarını işe yerleştiren Ak Parti yöneticilerinin isim ve soy isimleri nedir? Böyle bir istihdam şekli nepotizm, yani akraba kayırmacılığı değil midir?” sorularını yöneltti.

İŞTE TANAL’IN VERDİĞİ SORU ÖNERGESİ 

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanması talebiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle:

Ak Parti iktidarları döneminde İŞKUR aracılığıyla istihdam edilen kişi sayısı kaçtır? İŞKUR üzerinden iş bulanlardan kaçı Ak Parti üyesidir? 

“İŞKUR aracılığıyla işe alınacakların listesinin Ak Parti teşkilatlarınca gönderildiği, hazırlandığı” şeklinde basında yer alan iddialara ilişkin herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? 

İŞKUR İl Müdürlükleri Toplum Yararına Programı (TYP) alımlarında, geçici personel istihdamında Ak Parti teşkilatlarının etkisi var mıdır? 

İŞKUR TYP programına başvuranlar neden öncelikle Ak Parti’nin il ve ilçe teşkilatlarının yolunu tutuyor? Ak Parti il ve ilçe yöneticilerinin TYP kapsamında istihdam edilen akrabaları, yakınları var mıdır? Varsa sayı kaçtır ve akrabalarını işe yerleştiren Ak Parti yöneticilerinin isim ve soy isimleri nedir? Böyle bir istihdam şekli nepotizm, yani akraba kayırmacılığı değil midir? 

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’nın Ekrem İmamoğlu’nun zaferiyle sonuçlanan 23 Haziran İstanbul seçimleri sonrası Twitter hesabından yaptığı “İçimizdeki beyinsizler yüzünden sen bizleri helak etme Allah'ım” paylaşım dikkat çekici bulunmuştur. 2015 yılındaki genel seçimlerde Ak Parti’den Mersin milletvekili aday adayı olan Uzunkaya’nın bu paylaşımı, haber sitelerinde “İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’dan skandal seçim yorumu” başlığıyla yer almıştır. Uzunkaya, her ne kadar söz konusu paylaşımın Ekrem İmamoğlu’nun zaferine yönelik bir mesaj içermediğini savunsa da seçimin hemen ardından böyle bir açıklamanın yapılmasını doğru buluyor musunuz? 

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’nın AKP yetkilileriyle, yöneticileriyle herhangi bir okul arkadaşlığı, dostluğu, akrabalığı var mıdır? 

23 Haziran seçimi sonrası yaptığı paylaşımdan dolayı İŞKUR Genel Müdürü hakkında gerekli soruşturmayı başlatmayı düşünüyor musunuz?