İslam Memiş altında yeni rotayı çizdi. Tarih ve saat verdi

İslam Memiş altında yeni rotayı çizdi. Tarih ve saat verdi
Altın ve dolar uzmanı İslam Memiş, tarih ve saat vererek yeni rotayı oluşturdu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde dolar ve gram altın analizi yaptı. Haftanın son iş gününde piyasaların son durumu hakkında konuşan İslam Memiş, altın ve dolar yatırımcılarına yönelik ipuçları verdi.

DOLAR YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇECEK

Merkez Bankası''nın politika faizini sabit tuttuğunu söyleyen İslam Memiş, "Faiz kararından önce dolar 13,55 bandındaydı. Faiz kararının açıklanmasının ardından dolar 13,26 seviyesine kadar geriledi. Şuanda 13,41 seviyesinde devam ediyor. Dolar şubat ayında 13 TL''nin altında sarkabilir. Dolar kurunda 13,30 seviyesi güçlü bir destek seviyesi. Dolar FED''in kararını görmeden aşağı yönlü bir kırılma gerçekleşmeyecektir. Dolar kuru bu nedenle 26 Ocak akşamında saat 21.30 civarında FED''in kararıyla tekrar 13.80, 13.85 TL seviyesini test edebilir. Bu hamle gayet doğal, çünkü dolar anavatanına geri dönüyor. Doların uluslararası piyasalarda değer kazanması gayet doğal. Burada asıl soru 13.80''nin üstünde kalıp kalmayacağı" şeklinde konuştu.

GRAM ALTINDA YÜKSELİŞ SINIRLI KALACAK

FED kararı sonrasında gram altının nasıl seyredeceğine yanıt veren İslam Memiş, "Gram altın şu anda 790 seviyesinde. Dolar kurundaki çekilmeyle 785 TL''ye gerileyen gram altın, dolar kurundaki yükselişle yeniden 790''a yükseldi. FED kararını 780-820 aralığında bekleyen bir gram altın var. Sonrasında Ons altındaki geri çekilmeyle gram altının yükselişinin sınırlı olacağını söyleyebiliriz. Sepetimizdeki yüzde 25''lik TL''yi gram altında alım yaparak kullanabiliriz. Ancak bunun için acele etmeyin. Ons altın FED''in kararını 1790-1830 aralığında bekliyor. FED''in kararından sonra Ons altında kırılma yaşanacak. Bu aşağı ya da yukarı yönlü olabilir. Benim ön görüm aşağı yönlü olacağıdır. 1750 dolar seviyesine kadar geri çekilebilir. Ons altındaki sert düşüşlerle, sepetimizdeki dolarla çok daha kolay altın almak kolaylaşacak" açıklamalarını yaptı.

İlgili Haberler