İslam Memiş 'alan zengin olacak" dedi: Altın ve gümüşü sollayacak yatırım aracını ilk kez açıkladı

İslam Memiş 'alan zengin olacak" dedi: Altın ve gümüşü sollayacak yatırım aracını ilk kez açıkladı
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, elinde Türk lirası mevduatı bulunduran vatandaşlara seslenerek daha önce hiç paylaşmadığı bir yatırım tavsiyesinde bulundu. Memiş, yeni tavsiyesi için "En çok zengin edecek yatırım aracı" şeklinde konuştu.

Finans uzmanı İslam Memiş, "Dünyanın yeni gözdesi olacak" ifadeleriyle yeni bir yatırım aracını takipçileriyle paylaştı.

Altın ve gümüş fiyatlarının yatay bir seyir izlemesinin ardından, yıl sonunda yeni atakların kapıda olduğunu belirten Memiş, "Emtialarda büyük bir kazanç sağlanacak olmasına karşın ne altın ne de gümüş en karlı yatırım aracı olacak, en çok getiri sağlayacak element başka..." şeklinde konuştu.

"EN ÇOK ZENGİN EDECEK YATIRIM ARACI OLACAK"

"Paramızı altına mı yoksa dolara mı yatırmalıyız?" sorularına yanıt veren Memiş, ikisi de değil diyerek gelecekte en çok değerlenecek yatırım aracı için "Kobalt" tavsiyesinde bulundu.

Kendisine gelen eleştirilere yanıt veren Memiş, "Ben bu farkındalığı insanlarda oluşturmak için çok mücadele ettim. Herkesin tekerine çomak soktum. Foreksciler ayrı hesaplar açtı, bankacılar ayrı sahte hesaplar açtı. "İnsanları neden uyandırıyorsun, neden bilinçlendiriyorsun" şeklinde binlerce sahte profil açıp beni eleştirdiler. Çünkü bu millet kazansın diye farklı yatırım araçlarını tanıttım.

Bu yıl özellikle deprem hadisesinden sonra yeni bir yatırım aracıyla insanları tanıştırdım. Adı Kobalt. En çok zengin edecek yatırım aracı. Kobaltın ne olduğunu insanlar bilmiyor." ifadelerini kullandı.

"90 BİN DOLARDAN 32 BİN DOLARA DÜŞTÜ"

Kobalt bir element ve emtia. Pillerde kullanılıyor ve dünyanın buna çok ciddi derecede ihtiyacı var. 90 bin dolar seviyelerindeydi, şimdi 32 bin dolar seviyesinde. Bu dip fiyatları beklemek, aracı şirketler üzerinden aldırmak ve insanlara tanıtmak çok kolay şeyler değildir. Bugün insanlara gümüşü tanıttım ve çok da harika bir iş yaptım. Çünkü 2 yıl önce gümüşün gramı 2.5 liraydı. Bugün 20 lira.

Ons fiyatı 12 dolardı, bugün ise 22 dolar. Altının gram fiyatı 1715 lira, para artıramıyorum. Kenara da para koyamıyorum diyen bir vatandaşın gramı 20 lira olan bir gümüşü alması, tasarruf yapması, birikim yapması kötü bir şey mi? Bu birilerine batar ama çünkü uyanmak diye bir şey var. Bir tane uyanık çıkar, herkesi uyandırır ve diğerlerinin zoruna gider. Çünkü bu adamlar ister ki, bu katılım bankaları ve foreksçiler ister ki biz sanalda milleti ne güzel kazıklıyorduk, makas aralığını açıyorduk 100 lira aşağı 100 lira yukarı ne güzel herkesi tokatlıyorduk. Sen şimdi millete gidip fiziki alım yaptırıyorsun, gümüşü ve euro/sterlini tavsiye ediyorsun. Dolayısıyla İslam Memiş'in düşmanının olması gayet doğaldır.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Çok daha karlı yatırım araçları olmasına rağmen altının 2023 yılının sonlarında iyi bir yükseliş gerçekleştireceğini belirten Memiş, getiri bakımından gümüşün altını sollayacağını iddia etti. Memiş, yaşanan fiyat dalgalanması için "Yılın son ayına kadar gümüş bekler ama finali her zaman gümüş önde tamamlar" ifadelerini kullandı.

Özellikle gram altın için yıl sonuna kadar kadar 1880 lira seviyelerinin test edilebileceğini belirten Memiş, "2023 yılının sonunda altın fiyatları uçacak ancak getiri bazında bakarsak gümüş bence altını bile sollayacaktır" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar