İslam Memiş'ten altın sahiplerinin dizlerinin bağını çözecek haber: "Pazartesi başlıyor"

İslam Memiş'ten altın sahiplerinin dizlerinin bağını çözecek haber: "Pazartesi başlıyor"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, gelecek hafta itibariyle altın fiyatlarında önemli kırılmaların yaşanacağını belirterek, emtia piyasalarındaki hareketlenme için "Dananın kuyruğu kopacak" yorumunda bulundu. Memiş, yatırımcıların gözlerini pazartesi gününe çevirmelerini tavsiye etti.

Fed tutanaklarının yayınlanmasıyla birlikte ons altın aylar sonra 1890 dolar seviyesinin altına düşerken, gram altın ve çeyrek tarafında da kayda değer geri çekilmeler yaşandı.

ALTIN FİYATLARINDA DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

Türkiye'de altın yorumları milyonlar tarafından dikkatle takip edilen İslam Memiş, Youtube hesabında yayınladığı videoda "Dananın kuyruğu kopacak" başlığını kullanarak gelecek hafta itibariyle altın piyasalarında çok büyük hareketlenmelerin olacağını iddia etti.

Haftanın kapanış seansında düşen altın fiyatlarını değerlendiren Memiş, yılın son düşüşü ve direnç seviyesinin geride bırakıldığını hatırlatarak gelecek haftalardan itibaren yükseliş trendinin başlayacağını belirtti.

İşte Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar...

"Geçtiğimiz aylar itibariyle altın tarafında büyük bir yükseliş bekleniyor olsa da, uzun süre sonunda ons tarafında 1900 doların altında düşüşler altın sahiplerinde büyük bir hayal kırıklığına neden oldu.

ALTIN FİYATLARINI DÜŞÜREN 3 NEDEN

Elbette bu düşüşlerin temel olarak 3 nedeni bulunuyor. Bunlardan birincisi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed), yayınladığı son toplantı tutanaklarının ardından uluslararası piyasalarda Fed'in Eylül ayında yapacağı toplantıda faiz artırımı yönünde karar vereceğine dair beklenti yüzde 50 seviyesine yükseldi.

İkinci büyük faktör ise Uzak Doğu piyasalarından, özellikle Çin tarafından gelen ekonomik verilerde saklı. Çin'de birçok emlak şirketinin iflasın eğişine gelmesinin ardından küresel piyasalar, Çin devletinin bu olaylara ne tepki vereceğini merak ediyor ve şu anda piyasalarda hala pozisyon alma ve neler olacak bekleyelim düşüncesi hakim diyebiliriz.

Son olarak altın fiyatlarını önemli ölçüde düşüren faktör ise dolar endeksinin 100 seviyesinin üzerine çıkması oldu. Bu demek oluyor ki dolar karşısındaki yatırım araçlarında sert baskılanmalar görmeye devam ediyoruz ki bunların başında da emtialar geliyor.

ALTINDA YÜKSELİK FIRTINASI PAZARTESİ BAŞIYOR

Önümüzdeki hafta itibariyle ons altın tarafında yükseliş beklediğimi söyleyebilirim. Özellikle ilk aşamada 1930 dolar, sonrasında ise 1960 ve nihayetinde 2000 seviyeleri test edilecektir. Altın fiyatlarında dananın kuyruğu eylül mü yoksa ekim ayında mı kopacak kimse bilmiyor ancak bilinen şu ki, yıl sonuna kadar burada çok büyük bir fırsat var ve her geçen gün fırsatı kaçırma ihtimaliniz giderek artıyor.

Elinde dolar bulunduranlar için uzun süredir söylediğim bir şey var. Yabancı para birimi tarafında mı kalmak istiyorsun, o halde doğru adres dolar değil Euro. Emtia tarafına mı geçmek istiyorsun, parite üzerinden altın ve gümüş almak için gelecek hafta yılın son fırsatı olabilir. Özellikle şu anda elimde dolar bulundursaydım, parite üzerinden gümüş almayı kesinlikle tercih ederdim.

GRAM ALTINDA MAKAS ARALIĞI KAPANMAYACAK

Gram altın tarafında ise bütün söylediklerimizle ters giden bir durum var. Altın, gösterge fiyat üzerinde düşüyor olsa da serbest piyasalarda 1705-1710 liradan alıcı bulmaya devam ediyor. Yani gösterge kur ile aradaki makas 60 lirayı geçmiş durumda ve önceden de belirttiğim gibi buna alışsanız iyi edersiniz çünkü artık bu makas kapanmayacak.

Seçim öncesinde de bir üçlü kur durumu yaşanmış ve bu normale dönmüştü ancak özellikle gram altın üretimi konusunda getirilen kota ve kısıtlamaların ardından işçilik tarafında yaşanan maliyetlerin fiziksel tarafa yansımama şansı bulunmuyor. Gram altın tarafında minimum 50 liralık makas varlığını koruyacak, ilerleyen günlerde bu fiyat daha da yukarı çıkacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar