İşlemleri askıya aldılar. Dünyanın en büyük kripto piyasalarından

İşlemleri askıya aldılar. Dünyanın en büyük kripto piyasalarından
Dünyanın önde gelen kripto para piyasalarından Binance hızlı ödeme sistemini askıya alırken firma kesintinin ne kadar süreceğiyle ilgili ise açıklama yapmadı.

İşlemleri askıya aldılar. Dünyanın en büyük kripto piyasalarından

Türkiye''de de Faruk Fatih Özer''in sahibi olduğu Todex''in vurgununun ardından tartışılmaya başlanan ve gerekli adımların atılacağı açıklanan kripto para borsası konusunda dünya da sorun yaşıyor.

Şu anda en büyük kripto para borsası firmaları arasında bulunan Binance''ın İngiltere''deki faaliyetlerinin durdurulmasının diğer Avrupa ülkelerine de sıçraması bekleniyor.

“BAKIM İÇİN ASKIYA ALINDI”

Kullanıcıları güvence altına almak için yapılan girişimlerin ne sonuç vereceği ise henüz bilinmiyor. İnternet üzerinden hizmet veren firmaları engelleyebilmek için hükümetlerin kanun çıkarması gerekiyor. Aksi halde kripto para yatırımcıları her durumda yatırımlarına devam edebiliyor.

Kripto para borsası Binance, hızlı ödeme sistemini askıya aldı. Faster Payments olarak bilinen sistemde yaşanan problemle ilgili ise "bakım için askıya alındığı" açıklandı.

İngiltere''de Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) tarafından ülkedeki operasyonlarını durdurması istenmiş ve çarşambaya kadar süre verilmişti. Bu kez Binance üzerinden Faster Payments’la işlem yapılamadığı duyuruldu.

PARA TAŞIMA İŞİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ENGELLEDİ

Financial Times haberine göre Binance kesintinin ne kadar süreceğini söylemedi ve durum hakkında hemen açıklama yapmayı reddetti. Binance''in web sitesi, müşterilerin banka kartlarını kullanarak hala para taşıyabileceklerini söylese de, Faster Payments''a erişimin olmaması, İngiltere müşterilerinin borsadan doğrudan banka hesaplarına para taşıma işini önemli ölçüde engelledi.

Binance geçen haziran döneminde ülkede regüle bir kurumun satın alındığını açıklamıştı. İngiltere Mali Davranış Otoritesi (FCA) tarafından yapılan açıklamaya göre kuruluşun önden yazılı izin almadan İngiltere faaliyetlerine devam etmesi yasak olacak. Kuruluşa çarşamba akşamına kadar tüm tanıtım ve finansal amaçlı promosyonları kaldırması için ek süre tanındı.

BİNANCE ÜZERİNDEN HIZLI ÖDEME YAPILAMIYOR

Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) geçtiğimiz günlerde İngiltere''de kripto para borsası Binance''in ülkedeki operasyonlarını durdurmasını istemişti. Yasaklama kararı sonrası kullanıcılar bir engelle daha karşılaştı. Problem yaşayan kullanıcılar Binance üzerinden Faster Payments’la para çekme ve yatırma işlemi yapılamadığı fark edildi.

BlockCyripto’ya göre, dünyanın en büyük dijital varlık şirketi olan Binance, geçtiğimiz ay tam 1,5 trilyon dolarlık finansal işlem gerçekleştirdi. Binance geçmişte, Japonya ve Almanya da dahil olmak üzere birçok ülkedeki regülatörlerle çeşitli yasal sorunlar yaşamıştı.

İlgili Haberler