İsmail Kartal'ın aksine Arda Güler'i Fenerbahçe'ye asıl kazandıran isim

İsmail Kartal'ın aksine Arda Güler'i Fenerbahçe'ye asıl kazandıran isim

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Örneğin Kasımpaşa maçından sonra "Golü attıktan hemen sonra 3-4 tane pozisyonumuz vardı" demesi. Acaba başka maç mı izledi? Çünkü Fenerbahçe golü attıktan sonra pozisyon üstüne pozisyon bulan Kasımpaşa''ydı, Altay kalesinde devleşmişti.

Maçın ardından basın toplantısında bu kez Arda Güler''le ilgili şaşkınlık yaratan bir açıklama yaptı.

"3 hafta önce Türkiye''de Arda''yı kimse tanımıyordu. Şimdi bütün Türkiye Arda''yı konuşuyor, bundan çok memnunum ve demek ki doğru iş yapıyorum. Çağtay ve Arda''ları çıkartıp oynatıyorum" demez mi?

Sanki Arda Güler''i tanımıyordu kimse? İsmail Kartal çıkarmıştı! Oysa Arda Güler''i Fenerbahçe adına ilk bulan kişi 2018''de alt yapı antrenörü Serhat Pekmezci''ydi.

Pekmezci, kendisine tavsiye edilen bir oyuncuyu izlemek için Ankara''ya gitmişti, o oyuncunun maçını izlerken de Arda''yı görünce hayran kalmıştı.

Dönüşünde dönemin sportif direktörü Damien Comolli''ye Arda''yla ilgili kapsamlı bir rapor da verdi. Ancak Comolli ilgilenmedi bile. Bunu da Pekmezci kendisi söyledi. Ama pes etmedi. Bir DVD''sini hazırladı ve Başkan Ali Koç''a iletti.

Koç, izler izlemez hayran kaldı bu küçük yeteneğe. İşini gücünü bıraktı gitti Ankara''ya ve kazandırdı Fenerbahçe''ye. Yani Arda''yı Ali Koç kazandırdı bu kulübe ve yıllar önce zaten keşfetmişti bile.

O günden sonra alt yapı takımlarında oynadı Arda, hayran kitlesi kazandı. Hatta bir yurt dışı turnuvasında Avrupa''da da tanındı.

Yani İsmail Kartal gelene kadar Arda Güler zaten bulunmuştu. İsmail Kartal değil de, başka bir hoca gelse de fark etmezdi. Ayrıca Vitor Pereira bile Arda''ya A takım formasını zaten aylar önce giydirmiş, sahaya da sürmüştü. Hatta Avrupa kupasında bile oynamıştı.

Yazarın Diğer Yazıları