İsmail Ok: "Balıkesir'de soygun düzeni kurulmuş!"

İsmail Ok: "Balıkesir'de soygun düzeni kurulmuş!"
Yerel seçim çalışmaları kapsamında Edremit Şoförler Odası'nı ziyaret eden İYİ Parti ve CHP'nin ortak Balıkesir adayı İsmail Ok, belediyenin de kârından komisyon alan uygulama hakkında, "Bu soygun düzenini kaldırmaya ancak benim gücüm yeter" dedi.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarına hız kesmeden devam eden İYİ Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok, Edremit Şoförler Odası’nı ziyaret etti.

İsmail Ok’un ziyaretine CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ve Edremit Belediye Başkan adayı Selman Hasan Arslan da eşlik etti.

“BALIKESİR’DE BİR KURUŞLUK YATIRIMI OLMAYAN BİR FİRMA ULAŞIMDAN KOMİSYON ALIYOR”

Edremit Şoförler Odası Ahmet Dut’un Balıkesir'de 5 yıl önce İstanbul merkezli Asist firması tarafından uygulamaya sokulmuş olan ve hem şoför hem de büyükşehir belediyenin kârından komisyon almasına yönelik şikayetine cevap veren İsmail Ok, “Balıkesir dışından bir firma gelmiş, sistemin en başına oturmuş Asist adlı firma. Arabayı alan şoför esnafı, mazotu alan şoför esnafı, kendi çalışan şoför esnafı, vergisini ödeyen şoför esnafı, bu işin yükünü çeken Büyükşehir Belediye personeli. Ama Balıkesir’le uzaktan yakından ilgisi olmayan, bir kuruşluk yatırımı olmayan bir firma buradan sistemin en tepesine oturmuş ve komisyon alıyor” ifadelerini kullandı.

“BU FİRMA BÜLÜKŞEHİR KATKI PAYINDAN DA KOMİSYON OLUYOR”

Asist firmasının sadece şoförlerden değil Balıkesir Büyükşehir belediyesinden de komisyon aldığını söyleyen Ok, “Kimden alıyor bunu? 1- Alın teriyle evine ekmek götürmeye çalışan şoför esnafından alıyor. 2- Büyükşehir Belediyesi’ne gidecek olan katkı payından alıyor. 3- Binen yolcu sayısını bunlar kontrol ettiği için bu rakamlarla da oynandığına dair çok ciddi iddialar var. Bunu şoför esnafı kendisi söylüyor. Dolayısıyla bir soygun düzeni kurulmuş. Bu soygun düzenini kaldırmaya ancak Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok’un gücü yeter” şeklinde konuştu.

“AK PARTİLİ BELEDİYELER DE BU İŞİN İÇİNDE”

Sistemin AKP’li belediyelere dayatıldığını ve AKP’li belediyelerin de bu işin içinde olduğu için ses çıkarmadığını dile getiren Ok, “Bu sistem AK Partili belediyelere dayatılıyor. Bu tüyü bitmemiş yetimin hakkıdır. Şoför esnafının hakkı. Bir kuruşluk yatırım yapmayan ne idüğü belirsiz kesimlere gidiyor. Biz bu hortumu keseceğiz. Ak Partili belediyelere bu durum dayatılıyor. Bu durumu kaldırmaya güçleri yetmez. Tam tersine kendileri de bu işin içerisinde. Sorunlarınızı biliyoruz. Sizin kadar çile çeken insan yok. Ama birileri sizin üzerinizden para kazanıyor. Bu hortumu keseceğiz. Sizin hakkınız size, belediyenin hakkı belediyeye. Bizim geçmişteki duruşumuz belli. Bundan sonra da öyle olacak” dedi.