İsmail Saymaz duyurdu: Mansur Yavaş mezrada EBA'ya giremeyen çocuklar için uydu kurdurdu

İsmail Saymaz duyurdu: Mansur Yavaş mezrada EBA'ya giremeyen çocuklar için uydu kurdurdu
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Hakkari’nin Ericik mezrasına uydu kurarak çocukların EBA'ya bağlanabilmesine vesile olduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz haftalarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin kırsal kesimlerinde yaşayan ve internetleri olmadığı için EBA'daki derslerine erişim sağlayamayan çocuklar için belediyenin imkanlarıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek köylere internet erişimi sağlamaya başlamıştı.

Sadece Başkentli çocukların yüzünü güldürmekle yetinmeyen Başkan Yavaş Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki çocuklara da el uzattı.

Yüksekova'ya bağlı Ericik mezrasında uzaktan eğitim alan çocuklar, internet çekmediği için her gün 2 bin 500 rakımlı tepeye tırmanarak EBA’ya bağlanmaya çalışıyordu.

Bunun üzerine harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, Ericik köyüne uydu kurdurtarak çocukların rahatlıkla internete erişmelerini sağladı.

Konuyu sosyal medya hesabından duyuran İsmail Saymaz, şu paylaşımda bulundu:

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Ericik mezrasının güzel çocukları internet çekmediği için 2500 rakımlı tepeye çıkarak EBA’ya bağlanmak zorunda kalıyordu. Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, köye uydu kurarak, internet bağlantısı sağladı. Tebrikler başkan