İsmail Saymaz, ‘Ekonomimiz Almanya ve Çin'i geçti’ diyen Merve Şebnem Oruç'u tek bir soruyla yıktı

İsmail Saymaz, ‘Ekonomimiz Almanya ve Çin'i geçti’ diyen Merve Şebnem Oruç'u tek bir soruyla yıktı
Daily Sabah yazarı Merve Şebnem Oruç ile Gazeteci İsmail Saymaz'ın arasındaki diyalog sosyal medyada gündem oldu. Saymaz, "Sanayi üretimimiz Çin'den bile daha fazla artmış durumda" diyen Oruç'a; "Neden Berat Albayrak istifa etti o zaman?" yanıtını verdi.

Gazeteci İsmail Saymaz ve Merve Şebnem Oruç TV100''de Ahu Özyurt ile 10''dan 12''ye programına konuk oldu. Ekonominin masaya yatırıldığı programda Merve Şebnem Oruç, "Sanayi üretimimiz Çin''den bile daha fazla artmış durumda. Rakamlar bunu gösteriyor. Almanya bile cari açık verirken biz büyüyen bir ülkeyiz” şeklinde bir ifade kullandı.

“NEDEN İSTİFA ETTİ?”

Saymaz, programın ilerleyen dakikalarında "Sanayide Çin’i geçmişiz. Avrupa’nın önündeyiz. Şahlanmışız, Ay''a gideceğiz zaten bugün yarın. Peki bu adam niye istifa etti. AKP''de istifa diye bir şey yoktur. İstifa etmeniz için başarısız olmanız lazım. AKP''de başarısız olan yoktur. Çok başarıdan yorgun düşmek vardır." dedi.

"Türk ekonomisi Çin''in önüne geçmiş Avrupa''da zafer üstüne zafer kazanıyor ama günün sonunda Berat Albayrak istifa ediyor" diye konuşan Saymaz''a Merve Şebnem Oruç, "İsmail esefle kınıyorum. Lütfen dönüşte bana cevap hakkı ver" diye konuştu.

İlgili Haberler