İsmail Saymaz’dan Davutoğlu sorusu

İsmail Saymaz’dan Davutoğlu sorusu
Gazeteci İsmail Saymaz, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili "O ki Ahmet Davutoğlu, konuşulması bu denli tehlikeli biriydi, neden Türkiye Cumhuriyeti’nde Başbakan, Dışişleri Bakanı ve Milletvekili olmasına izin verildi" dedi.

Yavuz Oğan ve Akif Beki ile birlikte Sputnik’teki işine son verilen gazeteci İsmail Saymaz, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili dikkat çeken bir soru sordu.

Yavuz Oğan’ın “Ahmet Davutoğlu’nu 3 sene sonra canlı yayına çıkarma şansı olup da buna hayır diyecek, söyleyeceklerinde haber değeri görmeyecek olan kendisine gazeteci demesin” şeklindeki tweetini paylaşan Saymaz şu ifadeleri kullandı:

“O ki Ahmet Davutoğlu, konuşulması bu denli tehlikeli biriydi, neden Türkiye Cumhuriyeti’nde başbakan, dışişleri bakanı ve milletvekili olmasına izin verildi? Neden ülkemizin en kıymetli ve kripto bilgi ve belgeleri kendisine teslim edildi?”

saymaz-009.png

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptıkları söyleşinin ardından, gazeteciler Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki'nin Sputnik'teki programına son verilmişti.

Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe  ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada  "Biz yayın politikamız gereği, Davutoğlu gibi bir figürü önemsemiyoruz ve açıklamalarının bizim üzerimizden yayılmasını istemiyoruz. Haber değerinin olduğuna inanmıyoruz" demişti.