İsmailağa Cemaati'nden yardım kampanyası

İsmailağa Cemaati'nden yardım kampanyası
Belediyelerin korona virüs dolayısıyla bağış kampanyalarına İçişleri Bakanlığınca bloke koyulurken yeni bir kampanya tartışması da cemaatler için başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek bağış adresinin devlet olduğunu açıklamasına rağmen İsmailağa Cemaati'nin yardım kampanya başlatması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, korona virüs nedeniyle CHP'li büyükşehir belediyelerince başlatılan yardım kampanyalarına tepki göstererek, tek adresin devlet olacağını ifade etmişti.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından İçişleri Bakanlığınca belediyelerin kampanya hesapları bloke dildi.

Yaşanan gelişmeler tartışmaları da beraberinde getirirken, Erdoğan'ın açıklamalarına rağmen bazı derneklerin ve vakıfların korona virüs adı altında bağış toplamaya devam ettiği görüldü.

İsmailağa Cemaati'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Biz bize yeteriz Türkiyem" kampanyasının başlığına yer verilirken derneğin ıBan numarası verilerek yardım talep edildi. Paylaşımda "Mağdur durumdaki 10 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda ve temizlik malzemesi yardımı kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz!" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler