Kaşıkçı dosyası için Araplar iktidara ne verdi

Kaşıkçı dosyası için Araplar iktidara ne verdi
Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan'a devredilmesinin arkasındaki “Para” iddiaların AKP’li üst düzey bir yetkili cevap verdi.

2018''de Suudi Arabistan''ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının durdurularak Suudi Arabistan''a devredilmişti.

Kaşıkçı davasının 50 milyon dolara Suudi Arabistan''a satıldığı iddiaları gündeme düşerken, ismini açıklamayan AKP’li bir üst düzey yetkili olayın perde arkasını anlattı.

Halk TV''den Seyhan Avşar''a konuşan ve dava sürecinde yaşananları anlatan AKP’li yetkili, "Kral Selman bu cinayet dosyasının kapatılması için Türkiye''ye ne istiyorsa vermeye hazırdı. Hatta Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal Türkiye''ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. O dönem Erdoğan buna yanaşmadı." dedi.

"SONUÇ OLARAK EVET PARA DA GELİR"

“Konu kamuoyunda ''Türkiye''ye Suudi Arabistan''dan para gelecek'' diye tartışılıyor. Bu çok sığ bir bakış açısı.” diyen yetkili, bir paranın Türkiye’ye geleceğini doğrularken sözlerine şöyle devam etti:

"Sonuç olarak evet para da gelir. Ama esas mesele bu değil. Zaten bu para Erdoğan''ın cebine mi girecek? Zaten Erdoğan''a sorarsan ekonomimiz kötü değil ki.

Ayrıca bu davanın açılması Suudi Arabistan''a 1 trilyon dolara mal oldu. Halen imajlarını düzeltmek için para harcıyorlar. Prens Selman Kaşıkçı cinayeti soruşturmasından büyük zarar gördü."

"Prens Muhammed bin Selman ile Cumhurbaşkanı Erdoğan''ı yan yana görür müyüz" sorusuna AKP’li yetkili, "Olabilir. Uluslararası ilişkilerde her şey mümkün. Ancak bu durum bizi üzer" diye yanıt verdi.

İlgili Haberler