İspanya lider bitirdi

İspanya lider bitirdi
Dünya Kupası'nda son grup maçları heyecanı İspanya Fas maçı ile devam etti. İspanya'nın oldukça zorlandığı karşılaşmada Matadorlar, 90+2'de VAR kararıyla Iago Aspas'ın golüyle 2-2'lik beraberlik elde etti ve grubu lider bitirdi.

Dünya Kupası’nda B Grubu’nun son maçında İspanya, Fas ile bir araya geldi. Portekiz ile grupta liderlik mücadelesi veren İspanya, son dakika golüyle sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. Grubu 5 puanla attığı gol sayısı fazla olduğu için lider sırada bitiren İspanya, 1 Temmuz’da A Grubu’nu ikinci noktalayan ev sahibi Rusya ile çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek.

İnanılmaz karşılaşmada Fas, 14’te Boutaib’le 1-0 öne geçerken, 19’da Isco skoru eşitledi. Gol bulmak için tüm gücüyle yüklenen İspanya,  Youssef En Nesyri’nin golüyle 2-1 geri düşerken son sözü Iago Aspas söyledi. 90+2’de Aspas topu ağlara gönderirken hakem önce ofsayt gerekçesiyle golü vermedi. Daha sonra VAR odasından yapılan uyarıyla gol geçerli sayıldı ve İspanya eşitliği yakalamış oldu. Aynı dakikalarda İran da Portekiz karşısında penaltıdan skoru 1-1’e getirince İspanya liderlik koltuğuna oturdu. Portekiz ise neredeyse aynı anda verilen iki VAR kararıyla grubu bir anda ikinci sırada noktaladı.

İlgili Haberler