İspanya'yı işgal etmek için yola çıktılar. Avrupa’nın adını değiştirecekler

İspanya'yı işgal etmek için yola çıktılar. Avrupa’nın adını değiştirecekler
Meksika'nın İspanya krallığı tarafından işgalinin 500. yılı olacak 13 Ağustos'ta Zapatistalar ülkelerinden kendi inşa ettikleri teknelerle gelip İspanya'da direnenlerle kucaklaşarak ülkeyi "işgal edeceklerini" açıkladı. Örgütün lideri Subcomandante Galeano, Avrupa'nın adını da değiştireceklerini söyledi.

Independent Türkçe''nin haberine göre, Meksika''nın İspanya Krallığı tarafından işgali olarak kabul edilen 13 Ağustos 1521 tarihinin 500. yıl dönümünde, Meksikalı Zapatista Kurtuluş Ordusu tersinden bir işgal planlıyor. Üyelerinin çoğunu Maya kökenli Meksikalıların oluşturduğu devrimci örgütün lideri Subcomandante Galeano, Avrupa''nın adını da değiştireceklerini söyledi.

“DİRENEN TEK BİR İNSAN OLDUKÇA…”

Subcomandante Galeano, işgalin yıl dönümündeki planlarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Avrupa''nın adını da değiştirip kıtaya bundan sonra SLUMIL K''AJXEMK''OP (isyancı toprak, teslim olmayan toprak) ismiyle sesleneceklerini söyledi. Galeano, "Direnen tek bir insan oldukça bu topraklar bu isimle anılmaya devam edecek" dedi.

“BİZİ HİÇBİR ZAMAN FETHETMEDİNİZ”

İspanya''ya kan dökmek için gelmediklerini belirten Galeano, Meksika''nın da hiçbir zaman teslim olmadığını da ekledi: "Bizi hiçbir zaman fethetmediniz."

HALKLA KUCAKLAŞIP DANS ETMEYİ PLANLIYORLAR

Eğer militanların kendi elleriyle yapıp La Montana (dağ) isimli teknelerinin planlandığı gibi işgalin 500. yıl dönümü olan 13 Ağustos günü İspanya''nın Virgo kentine girmesine izin verilirse, eylemciler "direnenler ile birlikte uzak diyarları ve dahi gökyüzünü sallayacak bir parti" verip, halkla kucaklaşarak dansetmeyi planlıyorlar.

İSPANYOLLAR 1571’DE İŞGAL ETMİŞTİ

İspanyollar, 13 Ağustos 1521 günü Aztek imparatorluğunun başkenti Tenotchilan''ı işgal etmişti. Zapatista Kurtuluş Ordusu (EZLN), Meksika''nın yoksulları ve yerlilerinin oluşturduğu, ülkenin bağımsızlığı ve kurtuluşu için mücadele veren bir örgütlenme.

İlgili Haberler