İsrail askeri, Filistinli Araplara acımasızca bunu yaptı... Birleşik Arap Emirlikleri'nin kankası İsrail'den zulüm... Nerede kaldı sizin Müslümanlığınız

İsrail askeri, Filistinli Araplara acımasızca bunu yaptı... Birleşik Arap Emirlikleri'nin kankası İsrail'den zulüm... Nerede kaldı sizin Müslümanlığınız
Filistin’den tüm dünyayı ayağa kaldıran yeni bir görüntü daha geldi. Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail’in ilişkileri normalleştirmesinin ardından Dubai’ye giden ABD Başkanı’nın Kıdemli Danışmanı Jared Kushner’ın masaya davet ettiği Filistin’de insanlık suçu işledi.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, 25 Mayıs’ta ABD’nin Minneapolis kentinde polisin herkesin gözü önünde boğazını diziyle sıkarak öldürdüğü George Floyd’dan aylar sonra benzer bir görüntü Batı Şeria’da yaşandı.

Bugün Filistinli göstericiler İsrail’in işgali altındaki Batı Şeria’da bir gösteri düzenledi. Yahudi yerleşimcileri protesto eden göstericilere İsrail askeri çok sert müdahale etti.

filistin-reuters-1.jpg

Çevik kuvvet birimlerine bağlı olduğu tahmin edilen bir İsrail askeri yaşlı bir adamı yüzüstü yere yatırıp kelepçelerken özel korumalı dizliğiyle çaresiz adamın boğazını sıkıyor.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki normalleşme sürecine arabulucu olan ABD heyeti dün Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitmişti.

filistin-reuters-16-9-1598961738.jpg

İsrail’in havayolu şirketi El Al uçağıyla Birleşik Arap Emirlikleri’ne giden ABD heyetine liderlik eden ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanı Jared Kushner, iner inmez “Filistin’in müzakere masasına gelmesi gerek. Geçmişe takılıp kalınmamalı” yorumunu yapmıştı. Bu açıklamanın üzerinden henüz 24 saat bile geçmeden İsrail askerinin bu şiddeti uluslararası kamuoyunun ikiyüzlülüğünü gözler önüne serdi.