İsrail Cumhurbaşkanı ilk mesajı havalimanında verdi. Uçağına Türkçe mesajlar yazdırdı

İsrail Cumhurbaşkanı ilk mesajı havalimanında verdi. Uçağına Türkçe mesajlar yazdırdı
Tel Aviv ile Ankara arasındaki buzlar erirken İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Ankara'ya geldi. Herzog 2008 yılından bu yana ilk üst düzey ziyareti gerçekleştiriyor...

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın ocak ayında yaptığı davetin üzerine İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, bugün Ankara''ya gelecek.

Erdoğan, sunduğu davette, görüşmede Türkiye-İsrail ilişkilerini tüm yönleriyle gözden geçireceklerini belirtmişti.

Tel Aviv''deki Ben Gurion Havaalanı''nda ülkeden ayrılmadan önce basın mensuplarına demeç veren Herzog, "Eşim Michal ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın davetiyle göreve başladığımdan bugüne yürüttüğümüz diyaloğu geliştirmek üzere, Türkiye''ye gidiyorum. Türkiye ile ilişkiler, İsrail ve bölgenin çıkarına. Umarım ki bu ziyaret İsrail ve Türkiye arasındaki diyaloğu derinleştirir" dedi.

"Her konuda anlaşmayacağız; şüphesiz İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkiler, son yıllarda iniş çıkışlar ve o kadar da basit olmayan hadiseler yaşadı" ifadelerini kullanan Herzog, "Ancak ilişkilerimizi yeniden başlatmaya ve ölçülü ve ihtiyatlı bir şekilde ve ülkelerimiz arasında karşılıklı saygı çerçevesinde inşa etmeye çalışacağız" diye konuştu.

İsrail Cumhurbaşkanı, "Her zaman Yahudiler, Müslümanlar, Hristiyanların bölgemizde barış içinde yaşayacağı, halklara refah ve mükemmel hayatlar sunacağı vizyonuma vurgu yapıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ziyaretinin İsrail Başbakanı Naftali Bennnett, Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve bakanlıklarıyla koordine halinde olduğunu aktaran Herzog, "Umarım ki ziyaretimin ardından Türkiye ile ciddi bir süreç, farklı düzeylerde derin bir diyalog başlayacak. Sonunda da, umarım ki ilişkilerimizde ilerleme ve olumlu sonuçlar göreceğiz" diye konuştu.

"Uluslararası düzen sarsılırken, bölgemizde istikrar ve ortaklığın sürdürülmesi iyi ve önemli" diyen Herzog, Yunanistan ve Güney Kıbrıs''a yaptığı ziyaretlerde de buna vurgu yaptığını söyledi.

UÇAKLA MESAJ BERDİ

Öte yandan, Herzog''un uçağının gövdesi, İbranice ve Türkçe ''barış, gelecek, işbirliği'' yazılarıyla süslendi.

İlgili Haberler