İsrail, Gazze'ye girdi, altın fiyatları çıldırdı! Ünlü ekonomist pazartesi neler yaşanacak neler diyerek açıkladı

İsrail, Gazze'ye girdi, altın fiyatları çıldırdı! Ünlü ekonomist pazartesi neler yaşanacak neler diyerek açıkladı
İsrail'in bu akşam saatlerinde Gazze şeridine yönelik kara harekatını genişletmesi piyasalarda altın fiyatlarının aylar sonra yeniden 2000 doları geçmesine neden oldu. Uzman isimler, yarın altın için bambaşka bir gün olacak diyerek uyardı.

Dünyada yaşanan jeopolitik krizler, yatırımcıların yönünü yeniden güvenli liman altına doğru çevirmesine neden oldu.

7 Ekim tarihinde Hamas'ın İsrail vatandaşlarına yönelik saldırıları ile başlayan Orta Doğu krizi, bu akşam İsrail'in Gazze şeridine yönelik kara harekatına başlaması ile yeni bir boyuta ulaştı.

Dünyanın petrol merkezlerinden biri olan Orta Doğu'da yaşanan çatışmaların giderek tırmanması ve savaş riskinin ortaya çıkması, küresel piyasalardan altına yönelik rekor bir kaçışa neden oldu ve bu akşam saatlerinde ons altın aylar sonra yeniden 2000 doların üzerine çıktı.

Dünya üzerinde altın fiyatlarını doğrudan etkileyen birinci faktör Fed faizleri olarak gösterilirken, ikinci sırada ise savaş riski ve jeopolitik krizler yer alıyor. Yalnızca birkaç saat içerisinde yaşanan gelişmeler, altın fiyatlarında yüzde 3'ün üzerinde yükseliş yaşanmasına neden olurken, ekonomist İslam Memiş ve Evren Devrim Zelyut'tan pazartesi itibarıyla altın fiyatlarında yaşanacaklar hakkında önemli uyarılar geldi.

BU SAATTEN SONRA KİMSE ALTINI TUTAMAZ

Altın üzerine yaptığı yorumlar ile dikkatleri üzerine çeken finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, dünyanın yeni bir düzen için çok büyük bir savaşın sınırında olduğunu belirterek, altın fiyatlarının yıl sonuna kadar kesintisiz yükselişe geçeceği uyarısında bulundu.

Memiş, iki yılı aşkın süredir Fed tarafından baskılanan ons altının artık kabına sığmadığını hatırlatarak, Fed'in faiz kararlarından bağımsız bir şekilde artık altın fiyatlarını kimse durduramaz uyarısında bulundu ve yatırımcılara bir an önce pozisyon almaları çağrısında bulundu.

O GÜN GELDİĞİNDE ONS ALTIN 2300 DOLARI GEÇECEK

Emtia piyasalarına yönelik bir başka uyarı da ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan geldi. Uzman isim, Orta Doğu'da yaşananların Hürmüz Boğazı'na sıçraması halinde petrol fiyatlarının 150 doları aşabileceğini belirterek, dünyada enflasyonun canına okuyacak bu durumun özellikle Türkiye gibi ülkelerde korkunç bir yıkıma yol açabileceği uyarısında bulundu.

Zelyut, İsrail ve Filistin arasında yaşananların genişleme ihtimalinin yanı sıra, dünyada 3. bir kriz fayının pasifik tarafında bulunduğuna dikkat çekerek, "Burası da çok yakında patlayacak ve işte o zaman ons altını 2300, 2400 doları geçerken bulacağız" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar