İsrail polisi Mescid-i Aksa’ya girerek namaz kılan cemaate saldırdı. Türkiye'den ilk tepki geldi

İsrail polisi Mescid-i Aksa’ya girerek namaz kılan cemaate saldırdı. Türkiye'den ilk tepki geldi
İsrail polisi Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla cemaate saldırdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaşanan olaya tepki gösterdi.

İsrail polisi, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde yatsı namazı kılan cemaate karşı ses bombaları ve plastik mermi kullandı.

Öte yandan Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ile Sahire Kapısında da İsrail polisi Filistinli gençlere saldırdı.

Yoğun bir şekilde çevrede konuşlanan polis, Eski Şehir kapılarından kontrollü bir şekilde geçişlere izin verdi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, şu ana kadar Harem-i Şerif’te yaşanan olaylarda çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu.

İşte Mescid-i Aksa''da çekilen fotoğraflar:

Filistin tarafı da olayların polisin Tapınak Tepesi''ne girmesinin ardından başladığını iddia etti, ancak polis olay yerine bir kargaşanın ardından geldiklerini söyledi. Ayaklanmalarda on üç ibadet Filistinli ve üç polis yaralandı.

İsrail basınında yer alan haberlere göre Şeyh Jarrah''daki protestocular bir kez daha protesto etmeye başladı ve bölgedeki polisler şok bombaları kullanarak onları dağıtmaya başladı.

Bugün erken saatlerde, mahallede düzinelerce insan, Arap aileleri Yahudiler tarafından satın alınan evlerden tahliye etme tehlikesinin ortasında gösteri yapmasının ardından çatışmaların yaşandığı belirtildi.

TÜRKİYE’DEN TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı açıklamayla, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail’in Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay. #Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız” ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler