İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı!

İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı!
İsrail, abluka altına aldığı Gazze’ye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda aralarında 14 aylık bir bebeğin de olduğu 3 Filistinli şehit olurken 12 kişi de yaralandı.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nden bugün Hamas ve İslami Cihad'a ait 90’a yakın roket atılmasını gerekçe göstererek, Gazze Şeridi'ne savaş uçaklarıyla hava saldırısı düzenledi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin güneyine düzenlediği saldırılarda biri hamile kadın olmak üzere 22 yaşındaki İmad Muhammed Nesir ve 14 aylık Saba Mahmud Ebu Arar şehit oldu. Yaralıların sayısı ise 12’ye yükseldi.

Saldırı, İsrail ordusundan yapılan, “Gazze’deki Hamas ve İslami Cihad hedeflerine yönelik hava saldırısı başlattık” ifadeleriyle duyuruldu.

'HAMAS VE İSLAMİ CİHAD'IN ATTIĞI FÜZE 200'Ü AŞTI'

İsrail ordusu'nun yaptığı açıklamada, Gazze’den İsrail tarafına atılan roketlerin sayısının 200’ü aştığı ve bu roketlerin büyük bölümünün İsrail’e ait 'Demir Kubbe' hava savunma sistemi tarafından imha edildiği belirtildi.

Roketlerden birinin Kiryat Gat kentine düştüğü ve şarapnel parçalarının isabet ettiği, 50 yaşlarında bir kadının ağır yaralandığı açıklandı.

Anadolu Ajansı’nın 'Son Dakika' bilgilerinin durulduğu Twitter hesabından "İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde içinde Anadolu Ajansı'nın ofisinin de bulunduğu binayı vurdu" paylaşımı yapıldı.

Twitter mesajında binaya İsrail ordusu tarafından fırlatılan roketin isabet ettiği, sağlık durumları iyi olduğu belirtildi.