İsrail'den Lübnan'ı vururuz tehdidi

İsrail'den Lübnan'ı vururuz tehdidi
İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, İran'ın Lübnan'da füze tesisi inşa ettiğini iddia ederek söz konusu yeri vuracaklarını ilan etti

Haaretz'in haberine göre, Suudi Arabistan'ın online haber sitesi Elaph'a konuşan Katz, " İran'ın Lübnan'da gelişmiş bir füze tesisi inşa ettiği konusunda bilgimiz var ve üstüne basarak söylemek istiyorum bu bizim kırmızı çizgimiz. Her ne pahasına olursa olsun izin vermeyeceğiz" dedi.

Katz, İran'ın bölgede neler yaptığını İsrail'in çok iyi bildiğini söyleyerek, bir mesaj gönderme ihtiyaçlarının olmadığını belirtti ve sorulara, "Evet, askeri harekata girişip onlara engel olacağız, tıpkı Suriye'de olduğu gibi. Çok daha geniş ve güçlü bir saldırı olacak, bu kez tüm Lübnan hedef alınacak" dedi. 

İsrail'in 2006'daki 'İkinci Lübnan Savaşı'nda Hizbullah'a karşı savaşması sorulunca, 11 yıl önce yaşananları bir piknikle karşılaştıran Katz, "Bir Suudi Bakanın Hizbullah'ı Lübnan'ın güneyindeki mağaralarına geri göndereceğini söylediğini hatırlıyorum. Size söylüyorum, Lübnan taş devrine dönecek" diye konuştu.

"Aynı zamanda, savaş istemiyoruz, Lübnan'a zarar vermekle ilgilenmiyoruz ama bir Lübnanlı'nın bize saldırmasını kabul etmeyeceğiz" dedi. 

Ortadoğu'da ezeli düşmanlar Suudi Arabistan ve İran arasında devam eden savaşta İsrail, Suudi Arabistan'ın yanında saf tutuyor.

Geçen ay yine Elaph internet sitesinde İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’un röportajının yayımlanması, dünya kamuoyunu şaşırtmıştı. Bu şaşkınlığın gerekçesi, ilk kez yüksek rütbeli bir İsrailli askerin Suudi Arabistan’daki bir yayın organına konuşmasıydı.

Tahran yönetimini bölgedeki gerçek ve en büyük tehdit olarak nitelendiren Eisenkot, İran'a karşı Riyad’la tam mutabakat içinde olduklarını söylemişti.

İlgili Haberler