İsrail'in suçlarının soruşturulmasını istendi

İsrail'in suçlarının soruşturulmasını istendi
Gazze Özgürlük Filosu Davası'yla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Ön İnceleme Dairesi, savcının İsrail tarafından işlenen suçların soruşturulmamasına dair aldığı kararı yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Gazze Özgürlük Filosu Davası'yla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Ön İnceleme Dairesi, savcının İsrail tarafından işlenen suçların soruşturulmamasına dair aldığı kararı yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

İHH'dan yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesinde görülmekte olan Mavi Marmara dosyası ile ilgili son gelişmeye dair mağdur avukatlarını temsil eden Stoke White Ltd'nin basın açıklamasına yer verildi.

Mayıs 2010'da Gazze Özgürlük Filosunun bir parçası olan Mavi Marmara gemisine saldıran İsrail'in, 10 kişinin ölümüne, 50’den fazla kişinin ağır yaralanmasına sebep olduğu hatırlatılarak, UCM Savcısının bu saldırıyla İsrail’in uluslararası savaş suçu işlediğini ama UCM’de soruşturma yapılamayacağına karar verdiği belirtildi.

UCM Ön İnceleme Dairesinin savcının bu kararını yanlış bulduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Savcı soruşturma açılmaması kararında direnmişti. Ölüm ve yaralanmalarla ilgili soruşturma açmama kararı almıştı. Mağdur avukatlarının yapmış olduğu itiraz üzerine Ön İnceleme Dairesi, Savcının bu kararını yanlış buldu ve tekrar değerlendirmesini istedi." ifadelerine yer verildi.