İsrailli yetkili işgali böyle savundu: İlahi vaadin gerçekleşmesidir

İsrailli yetkili işgali böyle savundu: İlahi vaadin gerçekleşmesidir
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Ulusal Güvenlik Müsteşarı Yardımcısı Reuven Azar, işgal edilen Filistin topraklarına yerleşim yeri yapılmasını, "Yahudi halkının İsrail topraklarına dönüşü ilahi vaadin gerçekleşmesidir." diye savundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Ulusal Güvenlik Müsteşarı Yardımcısı Reuven Azar, Batı Kudüs’te düzenlenen “Hristiyan Basın” zirvesinde yaptığı konuşmada, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarına Yahudi yerleşim birimleri inşa edilmesinin "barışa giden olumlu bir adım" olduğunu ileri sürdü.

İsrail’in Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, işgal altındaki Batı Şeria için Tevrat kaynaklı “Yahuda ve Samara” adını kullanan Azar, “Yahudi halkının İsrail topraklarına dönüşü ilahi vaadin gerçekleşmesidir. Yahudilerin Yahuda ve Samara’ya dönüşü azap değil bilakis tüm bölge halkı için bir nimettir.” iddiasında bulundu.

“VARLIĞIMIZ İSTİKRARI GETİRİYOR”

Azar, Yahudi yerleşim birimlerinin boşaltılmasının "yıkım ve kaosa çağrı" olduğunu savunarak, “Yahuda ve Samara ile Kudüs’teki varlığımız beraberinde istikrarı getiriyor. Çünkü biz suçlularla mücadelemizle güvenliği sağlıyoruz.” ifadesini kullandı.

Filistin resmi verilerine göre, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 150 Yahudi yerleşim birimi ve İsrail tarafından da "illegal" kabul edilen 116 küçük yerleşim biriminde 653 bin 621 Yahudi yerleşimci yaşıyor. Yerleşim yerlerinin yüzde 47'si Kudüs çevresinde bulunuyor.