İstanbul Bağcılar Metrosunda Suriye uyruklu şahıs ekmek bıçağıyla bir kişiyi defalarca bıçakladı. Her gün bir Türk öldürülüyor

İstanbul Bağcılar Metrosunda Suriye uyruklu şahıs ekmek bıçağıyla bir kişiyi defalarca bıçakladı. Her gün bir Türk öldürülüyor
İstanbul Bağcılar Kirazlı Metrosunda Suriyeli uyruklu şahıs bir vatandaşı ekmek bıçağıyla bıçakladı. Şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

YENİÇAĞ ÖZEL HABER / AYŞE MEMİŞ

Olay, Bağcılar Kirazlı Metrosunda Çarşamba günü saat 22.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, metro istasyonunda Suriye uyruklu bir şahıs, tartıştığı bir vatandaşı ekmek bıçağıyla defalarca bıçakladı. Yaralının durumu hakkında bilgiye ulaşılamadı. Şüpheli şahsın ise metro istasyon güvenlikleri tarafından gözaltına alındığı iddia edildi. Sosyal medyada yayılan görüntüler ise tepki topladı. 

“ÇIĞLIK SESLERİNİ DUYDUK, HER YER KAN İÇİNDEYDİ”

Olay anında istasyonun ikinci katında olan görgü tanığı Zafer Usta, şahsın yakalanmasına yardım etti. Usta, olay anını şöyle anlattı:

“Üst kattaydık ve insanların çığlık seslerini duyduk. Olay esnasında ben olayın 2 üst katındaki merdivenlerden eşim ve çocuğumla aşağıya iniyordum. O sırada bir alt kattan yukarı doğru insanların çığlık atarak kaçışını gördük. Sesler bir anda yükselince insanlar hemen panik yaptı. Bende merdivenden inip üst kattan olayın olduğu yeri gördüm, fail yaralının yanındaydı ve bir şeyler söylüyordu. O sıra olay gerçekleşmişti ve her yer kan içindeydi.”

“GÜVENLİK İKİNCİ KATTAYDI”

Şüphelinin o sıra yürüyen merdivene tek başına bindiğini söyleyen Usta, “Ben merdivenin başındayken kenara çekildim, eşimi uzaklaştırdım ve şüpheli yanımızdan geçerek üst kata çıkmak için gidiyordu. Güvenlik bir tek bizim indiğimiz katta vardı, yani olayın iki üst katında güvenlik vardı sadece.” İfadelerini kullandı.

PANTOLONUNUN RENGİNİ TARİF EDEREK YAKALATTI

Şüphelinin uzaklaştığını gören Usta, “Güvenlik bizimle birlikte olayın olduğu bölgeye inerken suçlu uzaklaşıyordu ‘Neden bir şey yapmıyorsunuz’ diye tepki gösterdim ve benim tepkimi duyan bir kaç kişi de aynısını söyleyince güvenlik “Hani suçlu nerde” dedi. Bizde ‘Yürüyen merdivene bindi, üst kata çıkıyor, yanında insanlar var’ dedik ve o insanlar başka yönden geldikleri için faili bilmiyorlar. “ dedi.

Şüphelinin pantolonunun rengini fark edip güvenliğe söyleyen Usta, şüphelinin yakalanmasına da yardımcı oldu.

“BURASI SUÇ ÜLKESİ DEĞİL”

Yakalandığı anı anlatan Usta, “O sırada güvenliklere şüphelinin pantolonunun yeşil renkli olduğunu ve gittiği yönü tarif ettim. O şekilde yakalandı. Burası suç ülkesi değil burada adaletten korksunlar yeter. Korktukları zaman bu suçları işleyemezler ve biz de huzur içinde yaşayabiliriz.”

İlgili Haberler