İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir büyük yolsuzluk daha ortaya çıktı. İyi yemişler ama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir büyük yolsuzluk daha ortaya çıktı. İyi yemişler ama
İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, AKP dönemindeki büyük yolsuzluğu tek tek açıkladı. Balyalı, “'Birileri' 33 milyon liraya aldıkları araziyi 3 yıl sonra İBB'ye 370 milyon liraya sattılar” dedi.

İBB Meclisi'nin aralık ayı bileşiminin son oturumu Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İBB Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, AKP dönemindeki İBB’deki büyük yolsuzluğu tek tek deşifre etti.

Sözcü Balyalı, “Sizlere geçen dönemden bir tane yolsuzluk hikâyesi anlatayım. Çok geçmişe gitmeye gerek yok. Aksaray’da bir lunapark alanı vardı bilir misiniz? Lunapark alanının yarısı büyükşehire aiti yarısı ise bir başka şahsa aitti. Burası imar ve park alanı içindeydi. Birilerinin yakınları, birilerinin damatları, birilerinin damatlarının ortakları, 33 milyon liraya aldıkları arsayı park yapılmak üzere bu Büyükşehir Belediyesi’ne 370 milyon liraya sattılar Sayın Başkan. Şimdi bize bu arkadaşlar yolsuzluktan bahsediyorlar. Siz ne anlarsınız bütçeden” dedi.

Balyalı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizin anladığınız bütçe yolsuzluk bütçesidir. 33 milyon liraya aldığını 3 sene sonra park yapılacak diye 370 milyon liraya İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne satarsınız, parayı kasadan çekersiniz ondan sonra bize burada belediyecilik, yolsuzluk anlatırsınız. Hadi canım oradan”