İstanbul Edebiyat Festivali "Edebiyat ve Gençlik" temasıyla başladı

İstanbul Edebiyat Festivali "Edebiyat ve Gençlik" temasıyla başladı
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen "11. İstanbul Edebiyat Festivali" bu yıl "Edebiyat ve Gençlik" temasıyla düzenleniyor. Edebiyatseverler tarafından ilgiyle takip edilen festival Kızlarağası Medresesi'ndeki etkinlikle başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi tarafından bu yıl "Edebiyat ve Gençlik" temasıyla düzenlenen "11. İstanbul Edebiyat Festivali" başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Ticaret Odası, Fatih, Zeytinburnu, Pendik ve Sultanbeyli belediyelerinin desteğiyle hayata geçirilen ve Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu festivalin açılış töreni Kızlarağası Medresesi'nde yapıldı.

Nur Haktan'ın sunuculuğunu yaptığı programda konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, "İstanbul'a festival çok yakışıyor. İstanbul'a sempozyumlar ve kültürel her türlü çalışma çok yakışıyor. Çünkü İstanbul, medeniyet coğrafyamızın mana başkentidir. Bu mana başkentinin yetiştirdiği şair ve yazarlar da o manayı asla unutmayacak, o maneviyat çerçevesinde üretmeye devam edecekler." dedi.

Zaman zaman "Edebiyat ve gençlik bitti mi?" diye konuşulduğunu aktaran Bıyıklı, "Bu topraklarda şiir de, edebiyat da, aşk da, coşku da bitmez. Biz Yazarlar Birliğinde gençlerle yaptığımız her programdan sonra yenileniyoruz ve geleceğe dair ümidimizi de yeniliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Bıyıklı, Yusuf Has Hacib'in "Memleketler silahla alınır ama kalemle korunur" sözünü hatırlatarak, "Buradaki bütün kalem erbabını biz kültür cephemizin askerleri olarak görüyoruz. Buradaki varlığımızı da bir kültür nöbeti olarak görüyoruz. İnşallah sizlerin desteğiyle bu kültür nöbetini sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.