İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa İstanbul’da kiraların düşeceği tarihi açıkladı. Yağ yakmanın da bir adabı var

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa İstanbul’da kiraların düşeceği tarihi açıkladı. Yağ yakmanın da bir adabı var
İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul’da 10 bin liralık kiraların 2023’te 6-7 bin liraya düşeceğini iddia ederken “En kötü 8 bine düştüğünü göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Akşam Gazetesi''nden Şenay Büyükköşdere''ye konuşan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa konut piyasasındaki bu hareketli sürecin sonlarına yaklaşıldığını iddia etti.

Talebin azalması, kira ödemelerinde sorunların başlamasıyla fiyatlardaki yukarı yönlü ivmenin tersine dönmeye başladığını söyleyen Aşa, "Kiralarda düşüş eğilimi başladı. İddia ediyorum. 2023''te 10 bin TL''lik evler 6-7 bine düşecek" dedi.

Nizamettin Aşa, “Kim diyor 10 binlik ev 9''a düşmez? Nasıl düşmez, tabii ki düşer. 3 binden 10 bin TL''ye çıkan bir kira, bir daha tekrar 3 bin TL''ye düşmez ama o ev 6-7 bin TL''ye iner. Biz bunu 2016-2018 arasında da yaşadık aslında. O dönem kiralar da yüzde 50 düştü, satılıklar da. Bakın şu anda 5-6 milyon istenen evler 2-3 sene evvel 800-900 bine alıcı bulamıyorlardı. İddia ediyorum ki bu sene sonunda satılıklarda da kiralıklarda da düşüş başlayacak. 2023''te 10 bin TL''lik evlerin 6-7 bine, en kötü 8 bine düştüğünü göreceğiz. Bu çok basit bir hesap. Türkiye''de kiracı profiline baktığımızda kimse 30-40 bin kazanmıyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler