İstanbul Havalimanı'nda yeni skandal

İstanbul Havalimanı'nda yeni skandal
Gerek yapım aşamasında yaşanan olaylar, gerekse verilen garantilerle tartışmaların sona ermediği İstanbul Havalimanı'nda ikram servisi için tesis kurulmadığı, ürünlerin Atatürk Havalimanı'ndan sevk edildiği iddia edildi.

Yapım aşamasındaki tartışmaların ardından taksi ücretleri ve ulaşımın zorluğuna ilişkin eleştirilerle gündemden düşmeyen İstanbul Havalimanı'na ikram tesisi yapılmadığı ve ürünlerin yaklaşık 43 kilometre uzaktaki Atatürk Havalimanı'ndan her gün 10-12 TIR'la sevk edildiği iddia edildi.

AirportHaber yazarlarından Çetin Özbey’in köşesinde aktardığı bilgilere göre yeni havalimanında ikram tesisi yok ve ikram malzemeleri 43 kilometre uzaktan tırlar ile taşınıyor.

Özbey yazısında bu konuyla ilgili şu satırları kaleme aldı:

“İnternetten baktım. Atatürk Havalimanı ile İstanbul Havalimanı arasının kaç km olduğunu anlayamadım. Mesafeyi 24 Km olarak da veren var 43’  km. olarak ta veren mevcut.  Başka biri ise 61 km diyor. Hangisine rağbet edeceğimi şaşırdım. Ortalamalarını aldım ve 42.7 km, 43 km olduğunu varsaydım.

Anlayamadığım diğer bir husus daha var.. O da İstanbul Havalimanında Türk Hava yollarının ortağı Turkısh DO&CO’nın ikram tesislerinin yapılmamış olması ve de İstanbul Havalimanı çıkışlı yolculara uçuş esnasında sunulacak olan ikramın Atatürk Havalimanındaki tesislerden 10- 12  TIR ile her gün İstanbul Havalimanına taşınması.”

İlgili Haberler