İstanbul için ayrı Türkiye için ayrı vefat sayısı. Kim doğru söylüyor? Vatandaşı korku sardı

İstanbul için ayrı Türkiye için ayrı vefat sayısı. Kim doğru söylüyor? Vatandaşı korku sardı
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan korona virüs kaynaklı vefat sayısı 23 Kasım için 153 olarak açıklanırken, Twitter’da yüz binlerce takipçisi olan ve İstanbul’dan haberlere yer veren sayfada, bulaşıcı hastalık kaynaklı ölü sayısı 201 olarak paylaşıldı.

Türkiye’de korona virüs nedeniyle en çok vefatın yaşandığı gün olarak kayıtlara geçen 23 Kasım için dikkat çeken bir iddia geldi.

Türkiye genelinde salgın nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından 153 olarak açıklandı. Bakanlığın açıklamasının ardından bir başka açıklama da İstanbul’dan geldi.

Twitter’da yüz binlerce takipçisi bulunan İBB Haber sayfasında yer verilen bilgiye göre, İstanbul Mezarlıklar Dair Başkanlığı, İstanbul’da 23 Kasım’da bulaşıcı hastalık kaynaklı vefat sayısını 201 olarak açıkladı. Toplam vefat sayısının ise 442 olduğu belirtildi.

Söz konusu paylaşımın altına bazı vatandaşlar, “Bulaşıcı hastalık” teriminin altında sadece korona virüs olmadığını hatırlatırken, bazı vatandaşlar ise paylaşıma Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı etiketledi. Paylaşımın altında İBB’nin toplu taşıma araçlarına artırması yönünde talepler de yer aldı.

Öte yandan geçtiğimi günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Türkiye geneli açıklanan vefat sayısının üzerinde bir vefatın İstanbul'da yaşandığını dile getirmişti.