İstanbul Valiliği'nden skandal Atatürk paylaşımı

İstanbul Valiliği'nden skandal Atatürk paylaşımı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul Valisi Yerlikaya'yı ziyaret ettiği fotoğraf İstanbul Valiliği'nin Twitter hesabından paylaşılırken Atatürk tablosu üzerinde oynama yapıldığı ortaya çıktı. Vatandaş, "Skandalın üzerini kapatmayın" çağrısı yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarete ait fotoğraf Valiliğin resmi Twitter hesabından paylaşılırken skandal bir ayrıntı vatandaşın dikkatinden kaçmadı.

Fotoğrafta yer alan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tablosunda oynama yapıldığı ortaya çıktı. Atatürk'ün iki karşının arasının boyandığı görülen skandal fotoğraf tepkilerin ardından kaldırılırken, üzerinde oynama yapılmayan fotoğraf tekrar paylaşıldı. İki Fotoğraf arasında yaklaşık bir saat bir ara olması dikkat çekti.

Konuya ilişkin Valilik'ten herhangi bir açıklama yapılmazken, olaya tepki gösteren binlerce vatandaş olayın üzerinin kapatılmaması ve sorumlulara gereken cezanın verilmesini istedi.

O tepkilerden bazıları şu şekilde:

İLGİNÇ SAVUNMA!

Olayla ilgili açıklama yapan Valilik Halkla İlişkiler Müdürü Muammer Karadeniz, tweet’i kendisinin attığını ve Atatürk’ün kaşlarının arasındaki boşluğun 'otomatik olarak doldurulduğunu' öne sürdü.

BirGün'de yer alana habere göre, Karadeniz, “Konuyu bizzat kendi telefonumdan kendim attım, fotoğrafı da kendim seçtim. Neticede Twitter’da fotoğrafı ‘otomatik düzelt’ deyince, daha önceden de birkaç defa yapmıştı, buna benzer bir karartı atıyor. Bu karartıyı aynı şekilde Atatürk’ün fotoğrafında da atmış yani iki kaş arasındaki boşluğu ‘fotoğrafı otomatik düzelt’ dediğimiz zaman kendisi dolduruyor.” dedi.