İstanbul ve Ankara uyarıldı. 21 tonluk uzay istasyonu Türkiye'ye düşebilir. Virüsten sonra bir de bu belayı getirdiler

İstanbul ve Ankara uyarıldı. 21 tonluk uzay istasyonu Türkiye'ye düşebilir. Virüsten sonra bir de bu belayı getirdiler
Çin'in, fırlattığı 21 tonluk uzay istasyonu bu haftasonu Dünya'ya düşecek. Düşüş senaryolarına göre kırmızı risk bölgesinde Türkiye'den İstanbul, Ankara gibi birçok şehir bulunmakta.

SpaceNews’ta yer alan habere göre, uzmanlar 21 tonluk roketin kontrolden çıktığını ve Dünya’ya inmesi planlanan alanların dışına düşebileceğini açıkladı. Çin’in geçtiğiniz haftalarda uzaya fırlatılan ve yörüngeye yerleşen ‘Long March 5b’ isimli roketi için kritik bir uyarı yapıldı.

UZAY BİLİMCİ UYARDI

Harvard Üniversitesi’nde Astrofizik Merkezi''nde araştırma yürüten uzay bilimci Jonathan McDowell, roket parçalarının kuzey ve güney yarımkürede 41. enlemler arasına düşebileceğini söyledi. Bu, Kuzey Yarımküre''de ABD New York''tan İspanya''nın başkenti Madrid''e, Türkiye''nin en büyük şehri İstanbul''dan Çin''in başkenti Pekin''e kadar bir hat anlamına geliyor.

PERŞEMBE GÜNÜ GÖNDERİLMİŞTİ

Pekin yönetimi geçen hafta Perşembe günü yerel saatle 11.23''te Long March 5B (Uzun Yürüyüş) roketini uzaya gönderdi, uluslararası haber ajansları roketin ateşlendiği anların fotoğraflarını dünyaya geçti. Haynan Adası kıyısındaki Vınçang Uzay Fırlatma Merkezi''nden havalanan 21 tonluk roket, 2022 sonunda bitirilmesi planlanan uzay istasyonuna doğru yola çıktı.

10 MAYIS''TAN ÖNCE DÜŞMESİ BEKLENİYORAncak dönüş yolunda Çin''in en büyük roketi kontrolden çıktı. Uzmanlar, dünyanın etrafında kontrolsüz bir şekilde dönmeye başlayan roketin parçalarının birkaç gün içinde yeryüzüne düşmesini bekliyor.
Twitter''da havaforum hesabı, " 03:47''de ülkemizden ilk geçişini gerçekleştirdi, birçok kişi görmüş. İkinci geçiş 05:20''de bekleniyor.  05:20 civarı uzay aracının ikinci geçişi gerçekleşti. Epey parlaktı, çıplak gözle rahat bir şekilde görülebildi... Bir takipçimiz şöyle kaydetmiş" ifadelerini kullandı.

????

 

·



 

İlgili Haberler