İstanbul'a beklenen kar geldi

İstanbul'a beklenen kar geldi
Meteoroloji'nin uyardığı karlı günler geldi, İstanbul da dahil yurdun birçok yerinden kar haberleri gelmeye başladı.

Son yılların en sıcak kışlarından birini yaşarken beklenen soğuk hava dalgası geldi. Meteoroloji tarafından son yapılan tahminlerde görülen kar yağışı yurdun bir kısmını etkilemeye başladı. Birkaç şehirde okullar tatil olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü ilerleyen günlerde etkisini artıracak kar yağışı için bir uyarı yayınladı. İşte kar tatili olan şehirler…

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI

İstanbul’da aylardır beklenen kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başladı. Silivri’de sabah saatlerinde yağmaya başlayan kar ilerleyen saatlerde İstanbul’un geri kalanına da yayıldı.

EDİRNE’DE VE KIRKLARELİ’NİN BAZI İLÇELERİNDE OKULLAR TATİL!

Edirne'de aniden bastıran yoğun kar yağışının ardından Edirne Valiliği, eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.Valilik duyurusunda “İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı ve muhtemel buzlanma nedeniyle il merkezinde ve tüm ilçelerimizde bulunan resmi-özel ilk ve orta dereceli okullarımız 27 şubat Salı günü (1 gün) valilik kararı ile tatil edilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel de 27/02/2018 tarihinde izinli sayılacaktır” denildi. Edirne'de yoğun kar yağışı nedeniyle Edirne Valiliği eğitime bir gün ara vermesinin ardından Trakya Üniversitesi de tatil olduğunu açıkladı. Trakya Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Trakya Üniversitesi Senatosu'nun kararı ile kötü hava şartları nedeniyle 27 Şubat 2018 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Öğrencilerimize duyurulur” dedi. Kırklareli'nin Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde kar yağışı nedeniyle ilk, orta ve lise dereceli okullarda yarın için eğitim öğretime 1 günlük ara verildi.

ÇOK DAHA SOĞUYACAK

Yapılan açıklamada, yarından itibaren Trakya’da ani sıcaklık düşüşünün başlayacağı ifade edilirken, Perşembe günü ise sıcaklığın bölge genelinde 8 ila 10 derece düşerek mevsim normallerinin altına inmesinin beklendiği belirtildi. Açıklamada, soğuk ve yağışlı sistemin Perşembe günü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da kar yağışlarına neden olduktan sonra Cuma gününden itibaren bölgeyi terk etmesi ve bölgenin tekrar ısınmasının beklendiği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için hafta boyunca, şiddetli yağışlar nedeni ile vatandaşların su baskınlarına karşı dikkatli olması uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada soğukların aniden düşmesi nedeni ile Perşembe günü buzlanma ve don olaylarının görülebileceği belirtilirken şiddetli poyrazlar sonucu oluşabilecek çatı uçmaları, ağaç ve direk devrilmeleri gibi vakalar için tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.