İstanbul’a yağış bağıra bağıra geldi. Meteoroloji ve AFAD defalarca uyardı

İstanbul’a yağış bağıra bağıra geldi. Meteoroloji ve AFAD defalarca uyardı
Meteoroloji’nin şiddetli yağış uyarısı sonrası İstanbul’a beklenen yağış geldi. Kadıköy’de ortaya çıkan görüntülerde yağan dolu nedeniyle yolların bembeyaz olduğu görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın uyarıları sonrası İstanbul’a beklenen yağış geldi. Silivri ve Büyükçekmece’de başlayan şiddetli yağmur ve dolu kenti esir aldı. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Kadıköy’de meydana gelen şiddetli dolu yağışı görüldü.

Söz konusu videoda yağış nedeniyle yolların ve park halindeki araçların üzerinin bembeyaz olduğu görüldü.

Bir Twitter kullanıcısı ise yağış anının görüntüsünü "Ben ömrümde böyle bir yağış görmedim. Sokaklar yüzen dolu yağışından geçilmiyor." mesajıyla paylaştı.

ARNAVUTKÖY'DE PAZAR YERİNDE SEL

Meteoroloji'nin uyarısının ardından Arnavutköy'de başlayan yağış bazı bölgelerde sele neden oldu. Anadolu Mahallesi Mimar Sinan Caddesi'nde Salı günleri kurulan semt pazarında aşırı yağış nedeniyle yağmur giderlerinin tıkandığı pazar alanını bir anda sel bastı.

Pazar kurulan cadde ve sokaklar nehre dönerken pazardakiler zor anlar yaşadı. O anlar kameralara yansıdı.

Meteoroloji, yaptığı uyarıda özellikle İstanbul’un Avrupa Yakası’nda şiddetli dolu ve sağanak yağış görülmesinin beklendiğini belirterek ‘Sarı alarm’ vermişti.