İstanbul’da 1 Mayıs operasyonu

İstanbul’da 1 Mayıs operasyonu
İstanbul Polisi, 1 Mayıs öncesi eylem hazırlığı yapan terör örgütleri DHKP-C ve IŞİD'e yönelik şafak operasyonu gerçekleştirdi. Baskınlarda 4 militan yakalandı, tabanca ve patlayıcılar ele geçirildi.

Çifte operasyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne (İEM) bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri gerçekleştirdi. Alınan istihbaratları değerlendiren TEM ekipleri, başta Suriye olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde kan döken IŞİD ile adı suikastlarla anılan terör örgütü DHKP-C’nin hücrelerinde hareketlilik belirledi.

PATLAYICILAR BULUNDU

Hücrelere yönelik teknik ve fiziki takibi dün gece sonlandıran TEM Şube, şafak vakti, önce DHKP-C’ye, ardından da IŞİD’e baskın düzenledi. İlk baskın, saat 03.10’da 1 Mayıs’ı kana bulamaya çalışan DHKP-C’nin Sarıyer Armutlu’daki hücresine yönelik düzenlendi. Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Havacılık Şube desteğinde önceden belirlenen 7 hedef adrese giren TEM Özel Tim, 2 erkek militanı gözaltına aldı. Hücrelerde yapılan aramalarda 1 adet tabanca, çok sayıda fişek ve El Yapımı Patlayıcı (EYP), örgütsel dökümanlar, dövizler, afişler ele geçirdi.

ŞİFRELİ BELLEKLER ELE GEÇTİ

Terör örgütü IŞİD’e yönelik baskının adresleri ise Bayrampaşa ve Çatalca oldu. Saat 06.00’da Özel Harekat desteğinde 4 hedef adrese giren TEM Özel Tim, aranan 5 militandan 2’sini gözaltına aldı. Örgüt yuvalarında yapılan aramalarda ise şifrelenmiş dijital malzemeler, dökümanlar ve fotoğraflar bulundu. Her iki örgüt üyesi militanlar, Vatan Caddesi’ndeki TEM Şube’de sorguya alındı. Soruşturma sürüyor.