4 çocuğunu pencereden teker teker attı. Bir annenin en zor kararı

4 çocuğunu pencereden teker teker attı. Bir annenin en zor kararı
İstanbul’un Esenler ilçesinde meydana gelen yangında 5 katlı binanın 3. katında yangın çıktı. Yangında mahsur kalan anne, 4 çocuğunu pencereden çevredekilerin açtığı battaniyeye atarak kurtarmak zorunda kaldı. Yangın kısa sürede söndürülürken, dumandan etkilenenlere müdahalede bulunuldu. Anne ve çocukları hastaneye kaldırıldı.

DHA’nın haberine göre, Esenler Mimar Sinan Mahallesi''nde 5 katlı binanın 3. katında yangın çıktı.

Dairede anne ve 4 çocuğu mahsur kaldı. Çaresiz kalan anne, 4 küçük çocuğunu çevredekilerin açtığı battaniyelere attı. Korku dolu anlar kameraya da yansıdı.

İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden de olmak üzere çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Ekipler, bir yandan yangına müdahale ederken bir yandan da üst katlarda mahsur kalanları kurtardı.

Yangın kısa sürede söndürülürken, dumandan etkilenenlere müdahalede bulunuldu. Anne ve çocukları hastaneye kaldırıldı.

"ELEKTRİK SAATLERİNDE YANGIN ÇIKTI"

Çocukları battaniyeyle kurtaran Salih Zengin, "Elektrik saatlerinde yangın çıktı. Biz yangın tüpüyle söndürdük. Çocuklar yukarda mahsur kalmıştı. Ailesi aşağıya attı. Biz burada branda çektik. Çok korkmuşlardı. Yukarıya çıktık yaşlıları indirdik. 4 çocuğu aşağıya attık. Bir çocuğun ayağı tenteye değdi. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

"ÇOCUKLARIN DURUMU İYİ"

Çevrede esnaf olan Emrah Çatar, "Karşıda esnafım ben. Elektrik trafosundan ufak ufak patlamalar çıktı, ondan sonra patlamalar büyüdü. Yangından çıkan duman bütün pencereleri çıkmaya başladı. Biz de burada battaniye açmaya başladık. Allah razı olsun herkes geldi battaniye açtık, 4 tane çocuğu kurtardık. Ablayı da bir kişi kendi imkanları ile dışarı çıkarttı. Çocukların durumu iyi, ambulansa bindirdik hastaneye kaldırdılar. " diye konuştu.

"ÇOCUKLARI ATTIKLARINI GÖRDÜM"

Binada mahsur kalanları görünce binanın içine koşup yardıma giden, Adem Sarı ise, "Binadan önce bir ses geldi koşarak kapıyı açtık, üzerime dumanlar birden geldi. Sesleri geliyordu ''Yardım edin yardım edin'' diye. Bana battaniye atın diye bağırıyorlardı. Daireyi dumanlar sarınca biz de aşağıya battaniye attık. Sonra çocukları attıklarını gördüm." dedi. 

 

İlgili Haberler