İstanbul'da 53 dönümlük araziye dev binalar yapılacak

İstanbul'da 53 dönümlük araziye dev binalar yapılacak
Kartal ve Küçükçekmece’de özelleştirme kapsamındaki toplam 53 dönüm araziye Cumhurbaşkanlığı'nın onayı ile ticari merkez, konut ve otel yapılacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın özelleştirme kapsamında bulunan Kartal ve Küçükçekmece'deki arazilere ilişkin hazırladığı imar planları Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlardan ilki Kartal'daki eski Tekel arazisi ile ilgili alındı.

Sözcü'de yer alan habere göre kararda, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca özelleştirme kapsamına alınan,  mülkiyeti Sümer Holding A.Ş ile birleştirilerek tüzel kişiliği sona erdirilen TTA Gayrimenkul A.Ş adına kayıtlı yaklaşık 27 dönümlük Kartal Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki arazinin “ticaret+turizm+konut+yol” alanına alındığı, emsalin 1.80, yüksekliğin de 80 metre olarak belirlendiği imar planlarının 22 Ocak 2018 tarihinde onaylandığı belirtildi. Kararda,  bu planlara yapılan itirazların reddedildiği duyurularak gereğinin yerine getirilmesi konusunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın yetkili kılındığı bildirildi.

Diğer karar da Küçükçekmece Halkalı'daki yaklaşık 26 dönümlük hazine arazisi için alındı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca özelleştirme kapsam ve programında bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait Küçükçekmece Halkalı'daki arazi  “ticaret konut, raylı toplu taşıma istasyonu, park ve yol” fonksiyonuna alınarak emsal 1.50, yükseklik de “serbest” olarak belirlendi.

YAPI VE NÜFUS YOĞUNLUĞU ARTACAK

Kararlara tepki gösteren CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, parsel bazındaki imar düzenlemeleri ile mevcut yoğunlukların çok üzerine çıkıldığına ve dikey yapılanma kararları alındığına dikkat çekti. Her iki ilçede de yapı ve nüfus yoğunluğunun arttırıldığını vurgulayan Ataman “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, son dönemde İstanbul'daki imar uygulamalarına yönelik eleştirileri oldukça dikkat çekiyor. ‘İstanbul'a ihanet ettik' diyen Erdoğan, dikey yapılaşmadan, imara açılan alanlardan şikayet ediyor. Ancak imzaladığı bu son iki karar hem dikey yapılaşmanın önü açılıyor hem de parsel bazında düzenlemeye gidilerek bütüncül planlama ilkesi ayaklar altına alınıyor” dedi.