İstanbul'da 7 katlı bina çöktü!

İstanbul'da 7 katlı bina çöktü!
İstanbul Kartal'da 7 katlı bina çöktü, olay yerinde kurtarma çalışması yürütülüyor. Binada 14 dairenin bulunduğu bildirildi. 2 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Saat 16.00 sıralarında meydana gelen patlamanın ardından bina çöktü. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerini enkazda arama çalışmalarına başladı.

Enkazdan 3 kişinin kurtarıldığı yaralıların çevre hastanelere nakledildiği bildirildi.

Görgü tanığının iddialarına göre binada 12 ailenin oturduğu öğrenildi. Binanın 1992 yılında yapıldığını söyledi.  Binan altında bir atölyenin bulunduğu belirtiliyor.

Binada yaşayanların yakınları da haberi alarak olay yerine akın etti. 

MAHALLE MUHTARINDAN AÇIKLAMA

Orhantepe Mahallesi Muhtarı Zeki Dağ; "Alt katta bir konfeksiyon bulunuyordu. Bugün konfeksiyonda çalışan yoktu. Binada 14 daire bulunuyor. Kayırlara göre 27 kişi ikamet ediyor. Enkazın altında 5 araç var. Yakınları içeride 15 kişinin olduğunu söylüyor" açıklamalarında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI: PATLAMA SESİNİ DUYDUM

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz “14 dairede kayıtlara göre 43 kişi yaşıyordu” dedi. Enkaz alanında gazetecilere konuşan ve emlakçı olduğunu belirten bir kişi “Çöken binanın altında tekstil atölyesi vardı” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kartal’daki binanın çökmesi ile ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığını öğrenildi.

"3 KATI KAÇAK"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Kartal'da çöken bina ile ilgili açıklama yaptı. Vali Yerlikaya, "3 katın iskansız olduğunu öğrendik" dedi.

İşte Vali Yerlikaya'nın sözleri:

"Bu olay bizi çok derin üzdü. Bizim bu enkazın altında yaralılarımız inşallah onlara ulaşmak için ekiplerimiz çalışıyor.

Buradaki arama kurtarma çalışmasının sessiz bir ortamda yapılabilmesi için vatandaşlarımızın bize yardımcı olması lazım. Ekiplerimize zorluk çıkarılmamasını kendilerinden rica ediyorum.

Kesintisiz bu çalışmayı yapacağız. Adrese dayalı nüfus sisteminde buranın zemin +7  olduğu ve 43 vatandaşımızın buraya kayıtlı olduğu söylendi.

3 katın iskansız olduğunu öğrendik. Şu an odaklandığımız bir konu var can. Onları bir an önce oradan almamız gerekiyor.

Kartal belediye Başkanımız işletme ruhsatı olmayan bir tekstil atölyesi olduğunu söyledi. Dakikalar saniyeler bizim için çok önemli."

BAKAN SOYLU İLE KURUM OLAY YERİNE GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanı Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, çöken binanın bulunduğu Kartal'a gidiyor.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, Kartal'da binanın çökmesiyle ilgili yayın yasağı kararı verdi. 

VALİLİK: "2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

İstanbul Valiliği, Kartal'da binanın çökmesi sonucu 2 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralı kurtarıldığını bildirdi. 

İlgili Haberler