İstanbul'da büyük tezgah. Telefonda 1 tuşuna basınca olanlar oluyor

İstanbul'da büyük tezgah. Telefonda 1 tuşuna basınca olanlar oluyor
İstanbul’da son günlerde dolandırıcılık olayları arttı. Vatandaşlar, 0212’li bir numaranın kendilerini aradığını ve ‘bedava su kazandınız’ diyerek, telefonun 1 tuşuna basmalarını talep ettiğini belirtti. Dolandırıcıların bu yöntemle, onay aldığı iddia ediliyor.

İstanbul'da büyük tezgah. Telefonda 1 tuşuna basınca olanlar oluyor

İstanbul’da son günlerde dolandırıcılık şikâyetleri arttı. Binlerce vatandaş, kendilerini 0212 ile başlayan bir numaranın aradığını ve bu numaradan konuşan telesekreterin kendilerine “Evde kal kampanyası kapsamında 1000 metre küp su hediyesi kazandınız. Kampanyaya katılmak için 1’i tuşlayınız” dediğini belirtiyor.

Elde edilen bilgilere göre, telesekreterin vatandaşlara ''bedava su kazandınız, kampanyaya katılmak için 1''i tuşlayın'' diyerek, onay aldığı iddia edildi. Jandarma ve polis teşkilatı, bu tür dolandırıcılıklara karşı vatandaşları sık sık bilgilendirirken, İstanbul''da son günlerde bu tür olayların arttığı ve vatandaşların dolandırıcılara karşı temkinli olması gerektiği kaydedildi. 

“KESİNLİKLE ÇAĞRIYI SONLANDIRIN”

Aynı olayın başlarına geldiğini belirten bir vatandaş, dolandırıcılara karşı dikkatli olması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Bugün +90 212 *** ** ** telefon numarasından arandım. Tabii arayan gerçek bir kişi değil. Makine konuşmasında Merhaba kampanyamıza katılarak İstanbul da geçerli 1000 metre küp su hediyesi kazanın diyordu. Kampanyaya katılmak için 1 basınız dedi. Bu tip aramalara hiç güvenmiyorum.

“ŞİKAYETÇİ OLUN YANLARINA KALMASIN”

Arayan bir kendini bir tanıt sen kimsin nesin. Bence dolandırıcılık yapıyorlar. Bu nedenle kırmızı tuşa basıp çağrıyı sonlandırdım. Tavsiyem asla inanmayın kimse durup dururken bir şeyler hediye etmez. Kapatın gitsin. Eğer dolandırıldıysanız öncelikle geçmiş olsun diyorum. Gideceğiniz yer tabii kaymakamlıklardaki tüketici mahkemeleri. Oraya gidip şikayetçi olun yanlarına kâr kalmasın.