İstanbul'da askeri helikopter düştü: 4 asker şehit

İstanbul'da askeri helikopter düştü: 4 asker şehit
Çekmeköy'de helikopter düştüğü iddia ediliyor. Olayda hastaneye kaldırılan 4 askerin şehit olduğu bildirildi.

İstanbul Çekmeköy Kirazlı Mahallesi'nde bir site içine UH-1 tipi askeri helikopter motor arızası nedeniyle pilotun zorunlu iniş yapmak istediği sırada düştü.

Olayda 4 askerin yaralı olarak Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Kaza alanında açıklamalarda bulunan Vali Ali Yerlikaya 4 askerin şehit düştüğünü söyledi.

Yerlikaya şöyle konuştu:

"Saat 18.51 itibariyle 4. Kara havacılık alayına ait askeri helikopter bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallemiz'de site içerisine maalesef düşmüştür. 112, itfaiye, AFAD olay yerine 2 dakika içerisinde geldi. Az önce İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre 4 askerimiz şehit olmuştur."

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de düşen helikoptere ilişkin olarak soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bir başsavcı vekili ve iki savcı görevlendirildi. 

MSB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Çekmeköy'de düşen askeri helikopterle ilgili, Millî Savunma Bakanlığı‏'ndan açıklama yapıldı. 4 askerin şehit olduğu belirtilen açıklama şöyle:

"İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır."

HELİKOPTERİN DÜŞME ANI ORTAYA ÇIKTI

Çekmeköy'de düşen askeri helikopterin düşme anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Kazanın ardından açıklamada bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Alınan tedbirlere yapılan uyarılara uyulmasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. MYK toplantımıza girerken acı bir haber aldık. Çekmeköy'de bir askeri helikopter düştü. Ve burada 4 şehidimiz var. Bu 4 şehidimize rahmet diliyoruz. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Çok üzücü bir kaza. İlk gelen bilgiler acil iniş yaparken helikopterin düştüğü şeklinde. Gerekli soruşturma başlatıldı, çok yönlü araştırılıyor" dedi.

21 YILDA DÜŞEN 6'NCI HELİKOPTER

İstanbul Çekmeköy'de Kirazlı Mahallesi'nde site içine düşen askeri helikopter, son 21 yılda İstanbul'da düşen 6’ncı helikopter oldu.

6 Eylül 2018 - İstanbul Maltepe açıklarında düşen Bell 430 tipi helikopterde bulunan Otokar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halil Ünver yaşamını yitirdi. Pilot İsmet Özgür yaralandı.

10 Mart 2017 - İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Holding'e ait Sikorsky S-76C-2 tipi helikopter TV kulesine çarparak düştü. Kazada helikopterin içinde bulunan 2'si pilot 7 kişi yaşamını yitirdi.

20 Mayıs 2011 - Beykoz’da içinde 3’ü emniyet mensubu 5 kişinin bulunduğu Allouette 2 tipi polis helikopteri, Boğaz’a düştü. Pilot Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Özerbir yaralı kurtuldu. 2’si polis 4 kişi yaşamını yitirdi.

3 Nisan 1998 - Taksim üzerinde keşif uçuşu yaptıktan sonra Atatürk Havalimanı'na dönen Puma tipi polis helikopteri, Haliç üzerinde irtifa kaybederek İstanbul Ticaret Odası'nın yanındaki fıskiyelere çarptıktan sonra kontrolü kaybederek üç katlı bir binanın çatısına düştü. Helikopterde bulunan 1 teknisyen ve 2 polis şehit olurken, 4 polis ve yoldan geçen bir kadın da yaralandı.

İlgili Haberler