İstanbul'da isyan ettiren görüntü

İstanbul'da isyan ettiren görüntü
İstanbul Zetinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalardan kalan çöp ve moloz yığını halkı canından bezdirdi. Bölgede yaşayan vatandaşlar etraftaki koku ve harfiyat nedeniyle evlerine girememekten şikayetçi.

Zeytinburnu İlçesi Sümer Mahallesi sakinleri, bina yıkıntılarının oluşturulduğu alanın çöplüğe dönmesine isyan etti. Mahalleli aylardır çöp, moloz ve toz içinde yaşıyor.

İstiklal gazetesinin özel haberine göre, İstanbul'da Zeytinburnu İlçesi Sümer Mahallesi 25. Sokak sakinleri belediyenin aylar önce kentsel dönüşüm için yıktığı binaların çöplük ve moloz alanına dönmesine tepki gösterdi. Dökülen hafriyat nedeniyle inşaat alanı, çöplüğe dönerken mahalle sakinleri görüntü ve pis kokulardan dolayı evine girip çıkamamaktan şikâyetçi.



PARK YAPACAĞIZ DEDİLER

Zeytinburnu Belediyesi, Sümer Mahallesi 25. Sokak içinde bulunan binaların yer aldığı alanı kentsel dönüşüm yapmak için yıktı. Mahalle sakinleri yeni ve modern binaların yapılacağı için belediyeye destek verdi. Ancak binaların yıkılmasından sonra inşaat çalışmaları da durdu. Evlerinin önleri toprak yığınları ve molozla dolan mahalleli evlerine güçlükle gidip gelmeye başladı.

PARK DEĞİL MOLOZ ALANI

Mahalle sakinleri belediyenin yıktığı binalardan geriye kalan moloz ve çöp dağına isyan etti. Belediyenin İstanbul gibi büyük modern bir şehirde insanlık dışı bir olaya mahkûm ettiğini belirten mahalle sakinleri hastalık yuvası haline gelen alanın bir an önce temizlenmesini istiyor.


İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini, çöplük haline gelen alandan yükselen kötü kokuların çevreye yayıldığını ve belediyenin ilgilenmediğini söyledi. Vatandaş "Halk buradan şikâyetçi. Kötü kokular çevreye yayılıyor ve belediye gelip ilgilemiyor. Belediye buraya çok ilgisiz. Bu sokakta sokak lambaları yanmıyor. Burası ıssız ve tenha olduğundan sokağa çıkamıyoruz. Başımıza bir şey gelirse sorumlusu kim olacak? Burada mülteciler kalıyor. Kimin ne yaptığı belli değil. Kavga ediyorlar, polis gelmiyor. Çevreyi çok rahatsız ediyorlar. Burası mekruh ve tenha bir yer, kimse çocuğunu sokağa çıkartamıyor. Halk, belediyeden şikâyetçi. Hiçbir yetkili gelip burayla ilgilenmiyor. Çöplerimiz bile alınmıyor. Zeytinburnu'nun başka bölgeleriyle ilgilenirken bu bölge ile neden ilgilenilmiyor" dedi.