İstanbul'da kalpazanlara operasyon

İstanbul'da kalpazanlara operasyon
İstanbul'da kalpazan çetesine düzenlenen operasyonda 3 kişi, binlerce sahte kimlik kartı, sahte çek ve sahte resmi evrakla yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.

İstanbul'da jandarma ekipleri, ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''sahte çek imal etmek'' suçlarından haklarında arama kararı bulunan kalpazanların Ataşehir ve Tuzla'da faaliyet gösterdiği ihbarı üzerine harekete geçti.

Yapılan çalışmalar sonucu kalpazanların, yakalanmamak için sıhhi tesisat ve mobilya dekorasyon şirketi adı altında paravan şirket kurduğu belirlendi.

Zanlıların, terör örgütü üyeleri dahil aranırken yurt dışına kaçmak isyen kişilere sahte nüfus cüzdanı ve pasaport belgeleri düzenledikleri belirlendi.

2 ilçede eş zamanıl yapılan operasyonda 3 kişi sahte kimlik kartları, sahte sürücü belgeleri, çeşitli kurumlara ait sahte mühürler, basılmış ve kullanıma hazır vaziyette bulunan sahte diplomalar, çeşitli bankalara ait sahte çekler ve sahte pasaportlar ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.